Ana Sayfa YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 23 Şubat 2023

Depremzedeler için “Sancaktepe Tek Yürek”

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili de etkileyen deprem sonrası 85 milyon tek yürek oldu. Sancaktepe Belediyesi’nin başlattığı yardım çalışmalarına binlerce vatandaş destek verdi.

AFAD Koordinasyonluğunda Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kaymakamlığı ve STK’LAR ile yürütülen yardım kampanyasında 7’den 70’e tüm Sancaktepe tek yürek oldu. AFAD nezdinde toplanan nakit yardımın yanı sıra gıda, temizlik, giyim ve acil ihtiyaç olan tüm ürünler Sancaktepe Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi ve Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde toplanarak, belediye ekiplerimiz, gönüllü kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın yardımı ile afet bölgelerine ulaştırıldı.

Depremin meydana geldiği tarihten bugüne kadar afet bölgesine ilçede belirlenen 3 noktadan devamlı sevkiyat gerçekleştiren Sancaktepe Belediyesi, 156 bin adet hazır gıda ve Kuru Bakliyat, 152 bin adet ekmek, 100 bin adetten fazla su, 85 bine yakın mont, ayakkabı, çocuk giyim,36 bin adet uyku seti, çocuk maması, çocuk bezi, ilaç, çadır, hijyen malzemeleri başta olmak üzere 55 tır ve 27 kamyon başta olmak üzere 255 adet araçtan oluşan birçok temel ihtiyaç malzemesini, 133 adet iş makinesi, 1011 kişiden oluşan belediye ve gönüllü personel ile afet bölgesine göndererek depremzedelerin hizmetine sundu.

BAŞKAN DÖĞÜCÜ, “MALATYA DOĞANŞEHİR’E 500 ADETLİK KONTEYNER KENT KURUYORUZ”

Büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından çok kısa sürede tüm gücünü afet bölgesine aktaran Sancaktepe Belediyesi ayrıca depremin en çok hasar verdiği bölgelerden biri olan Malatya’da 500 adetlik konteyner kent kuruyor.

Deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, “Belediye ekiplerimiz bölgede depremden etkilenen vatandaşlarımız için İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonunda 500 adet konteyner evi bulunan tefrişatlı Konteyner Kent’in kurulumuna başladı.

Kalıcı deprem konutlarından önce vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanması için 1+1 şeklinde olacak olacak konteyner evlerin dışında ise Market, umumi Çamaşırhane, Sağlık Ocağı ve çocuk oyun alanları bulunacak” dedi.

selyus