Ana Sayfa YAŞAM 24 Ekim 2019

Dünyanın en büyüğü Beykoz’da yapılıyor

Beykoz’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu ilçe sakinleriyle “Dünyanın En Büyük Parça Cam Mozaiğinden Oluşan Türk Bayrağı”nın yapımıyla başladı. 

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi, Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında ilçe sakinleri arasında cumhuriyet coşkusunu, birlik ve beraberliği artırmak amacıyla ilçeye özgü cam sanatıyla “Dünyanın En Büyük Parça Cam Mozaiğinden Oluşan Türk Bayrağı’’ Projesi’ni hayata geçirdi.

240 BİN PARÇALI EN BÜYÜK BAYRAK 

Beykoz Belediyesi önündeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda kurulan çadırda, 240 bin adet cam mozik parçasıyla, 6 x 4 m ölçülerinde hazırlanacak Türk Bayrağı’nın yapımı Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ilk parçayı koymasıyla başladı.

Açılışı 22 Ekim 2019 Salı günü yapılan etkinlik kapsamında Belediye Meydanı’ndan geçen vatandaşlar, çocuklar, gençler ve öğrenciler bir hafta boyunca cam sanatçıları eşliğinde parçaları birleştirerek bayrağı oluşturacak.

29 Ekim 2019 Salı günü ilçe protokolünün son parçalarını koymasıyla tamamlanacak “Dünyanın En Büyük Parça Cam Mozaiğinden Oluşan Türk Bayrağı”nın yapımına katkı sunan her vatandaşa sertifika verilecek.

Beykozluları bayrak sevgisi etrafına kenetleyen mozaik bayrak turist ve ziyaretçiler için ilçede kalıcı olarak sergilenecek.

BAŞKAN MURAT AYDIN: “BAYRAK SEVGİMİZİ CAM SANATIYLA TAÇLANDIRIYORUZ”

Bayrak projesiyle ilgili bilgi veren Beykoz Belediye Başkan Murat Aydı: “Cumhuriyetin 96. kuruluş yıl dönümünde, kaynağını milletimizin bağımsızlık sevdasından alan bayrak sevgimizi ilçemize yaraşır cam sanatıyla taçlandırıyoruz. İlçe sakinlerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz yapımına katkı verdikleri eserle Cumhuriyetin 96. yılında bir kez daha bayrak sevgisiyle kenetlenecek. Bu vesileyle tüm milletimizin ve hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

selyus