Ana Sayfa YAŞAM 24 Ekim 2019

Tuzlalı yetim çocuklara doğum günü

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yetimler Komisyonu, komisyona kayıtlı 9-14 yaş aralığındaki “Bizim Çocuklarımız”ın doğum günlerini askıda pasta uygulaması ile kutluyor.

Gönül Elleri Çarşısı tarafından gönüllülerin desteğiyle hayata geçirilen “Askıda Pasta Projesi”, 40 yetim çocuğun yüzünü güldürdü.

Yardımlaşma ve dayanışmanın örnekleri arasında yer alan askıda ekmek, askıda kıyafet, askıda kitap ve askıda yemek uygulamalarının ardından Tuzla’da Askıda Pasta Projesi hayata geçti. ‘Askıda Pasta Projesi’ sayesinde birçok yetim çocuğa ulaşıldı.

Gönül Elleri Çarşısı Kadın Kent Gönüllüsü Aslı Gök, yaklaşık 3 yıl önce ihtiyaç sahibi bir çocuğun doğum günü için hazırladığı pastanın onun çok sevindirmesi üzerine projeyi Tuzla’da ki ihtiyaç sahibi çocuklar için hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi. Gök, yaş pastaları evde yaptığını, amaçlarının daha çok çocuğu mutlu etmek olduğunu dile getirdi.

“HEDEFİMİZ HERKESİN İYİLİK PEŞİNDE KOŞMASIDIR”

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Kadın Kent Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı da çarşı olarak başkaları için hayalleri olanlara kapılarını açık tuttuklarını ifade etti.

Projeye bir yıl önce başladıklarını ve bugüne kadar 40 çocuğun yüzünü güldürdüklerini dile getiren Yazıcı, şunları anlattı:

“Her ay 4-5 yetim çocuğumuza, bu şekilde gönüllülerimizin emeğiyle doğum günü partisi yapıyoruz. Partide masada görülen her şey bağışla yapılıyor. Onların gözlerindeki ışığı gördüğümüzde biz de çok heyecanlandık. Hedefimiz herkesin iyilik peşinde koşmasıdır. Tuzlalı kadınlar bizi yalnız bırakmıyor. Sokak gönüllüleri ile ilçede 4 bine aşkın gönüllümüz var. Şu an sadece yetim çocuklarımız doğum günü organizasyonu içinde ama diğer engelli çocuklarımızı da projeye dahil etmek istiyoruz. Projemiz büyüdükçe tüm çocuklarımıza ulaşacağız inşallah.” dedi.

SÜRPRİZ MUTLU ETTİ

Sevdiği çizgi film kahramanları ile süslenen pastalarla doğum günü kutlanan 5 yaşındaki Mesut Bulut Özsaraç ise “Çok mutluyum. Pastamı beğendim.” dedi.

Anne Filiz Özsaraç da eşi Mesut Özsaraç’ın 2014 yılında iş kazasında hayatını kaybettiğini, iki çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiğini anlattı.

Mesut Bulut’un sürprizleri seven bir çocuk olduğunu ifade eden Özsaraç, şöyle konuştu:

“Doğum gününde çok güzel sürpriz oldu. Gönüllü hizmet veren Yetimler Komisyonu ve belediye hep benim içimden geçeni veya düşündüğümü benden önce gerçekleştiriyorlar. Mesut 2,5 yaşında da hep okumayı seven bir çocuktu. Kreşe gitmek istediğini söylüyordu. O dönemde de beni arayarak kreş projesi olduğunu ve Bulut’u göndermek isteyip istemediğimi sordular. O zaman da çok mutlu olmuştum. Çok zor bir anda ellerini uzattılar. Bu doğum günü kutlaması da çocuklarımın yüzünü güldürdü. Onların yaptığı sürpriz Bulut ve benim için de çok güzel oldu. Çok mutluyum ve çok teşekkür ederim.” dedi.

selyus