Ana Sayfa YAŞAM 15 Mayıs 2017

Engelli bakan çağrısı çığ gibi büyüdü

Bundan yaklaşık bir ay önce Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol’un öncülüğünde Türkiye’deki engelli Vakıf, Federasyon ve Dernekler bir araya gelerek “Engelli Bakan İstiyoruz” Platformu kurarak çalışmalarını sürdürüyor.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – Bundan yaklaşık bir ay önce Türkiye’deki engelli Vakıf, Federasyon ve Dernekler bir araya gelerek “Engelli Bakan İstiyoruz” Platformu kurarak çalışmalara yoğun bir şekilde başladılar. Başkanlığını Fahri Kol’un yaptığı “Engelli Bakan İstiyoruz” Platformu her geçen gün daha da güçlenerek milyonlarca engelliyi harekete geçirdi. Onlarca engelli STK’ların destek vererek içinde bulunduğu bu hareket; AK Parti’nin 21 Mayıs Olağanüstü Kongresi’nden sonra meyvelerini vereceğe benziyor.

Ressam Nizamettin Çayır da çizdiği resimlerle “Engelli Bakan İstiyoruz” kampanyasına destek veriyor. Çayır, Üsküdar Mararay’da yapılan programa eşi ve çocuklarıyla katılarak Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahrı Kol’a ‘yanındayız’ mesajı verdi. 

Üsküdar Marmaray İstasyonu önünde organize edilen buluşmada dernek başkanları birer selamlama konuşması yaptı. STK’lar arasında Diriliş Gençlik Derneği Başkanı Berivan Algın, Uluslararası Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sevda Yılmaz, Ataşehir Birlik Platformu Başkanı Osman Arıkan, İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci ile Başyazarı Veli Dalbudak’ta da bulundu.

KAMPANYA HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

“Engelli Bakan İstiyoruz” Platformu Başkanı ve Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol, “Bugün burada toplanmamızdaki en büyük gayemiz “Engelli Bakan İstiyoruz” kampanyamızı yoğun bir şekilde sürdürmek. Ayrica 10-16 Mayıs Engelliler Haftası için de bir araya gelmiş bulunuyoruz. Engelliler haftasında sesimizi daha çok nasıl duyurabiliriz, bunun için mücadele ediyoruz. Türkiye’nin bir çok yerinde çeşitli STK’lar bu anlamda toplantılar yapıyor. Bizim yaptığımız programda bunlardan bir tanesidir. Burada çok önemli bir konunun altını çizmek istiyorum. Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engelli vatandaşımız var. Engelli vatandaşlarımız aileleriyle birlikte yaklaşık 40 milyon kişiye tekabül etmektedir. Kabinede bayanı, erkeği, doğulusu, batılısı, Marmaralısı, Karadenizlisi bir çok bakanımız var ama engelli bakan yok. Neden engelli bakan olmasın!” dedi.

 

selyus