Ana Sayfa YAŞAM 31 Mart 2017

Engelli Bakan talebi ses getirdi

Sevgi Seli Engelliler Derneği, Türkiye’de yaklaşık 10 Milyon engelli vatandaşı temsil etmesi için “Engelli Bakan istiyoruz” kampanyasını başlattı. Kampanya ya Türkiye’deki çeşitli engelli dernekleri de yoğun destek veriyor.

Sevgi Seli Engelliler Derneği, büyük bir girişimin altına imza atarak Türkiye’de yaklaşık 10 Milyon engelli vatandaşın olması hasebiyle kendilerinin temsil edilmesi için “Engelli Bakan istiyoruz” kampanyasını başlattı. Türkiye’deki çeşitli engelli derneklerinin de yoğun destek verdiği ve bu kampanyanın başını Sevgi Seli Engelliler Derneği çekerek büyük bir başarıya imza atmak üzere.

Sevgi Seli Engelliler Derneği olarak engellileri derinden ilgilendiren bir kampanya başlattıklarını belirten Dernek Başkanı Fahri Kol, “Türkiye’de 10 milyon engelli yaşıyor. Bu kişilerin ailelerini de hesaba kattığımızda 40 milyon üzerinde bir toplum olduğunu görmekteyiz. Bu engelli vatandaşlarımız, kanunların eksikliği hasebiyle yıllardır bürokrat engeline takılarak mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu kadar geniş bir engelli kitlesi olmasına ve çok önemli projelere, eğitimlere sahip olmalarına rağmen halen ülkemizde Engelli Bakan, Engelli Müsteşar, Engelli Vali, Engelli Kaymakam, Engelli Genel Müdür, Engelli Belediye Başkanı, v.s. makamlara gelememektedir. Bir nevi engellenmektedir.

Bizim isteğimiz engelli bir kişinin bakan olarak göreve başlamasıdır ve bürokrasiye takılan engelleri bir bir aşmasıdır. Bu anlamda “Engelli Bakan istiyoruz” kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. İnşallah başarılıda olacağız. Türkiye’de ilk Engelli Bakan olmasına vesile olabilirsek bundun büyük onur duyarız. Engelli Bakan olması durumunda Türkiye de yasayan bütün engellilerin önünü açacaktır. Engelli dostlarımızı temsil edecek ve sorunlarına daha kısa sürede çözerek sonuca ulaşabilecektir. Bu anlamda kabine ‘de artık bir ‘ENGELLİ BAKAN’ bizi temsil etsin istiyoruz.” diye konuştu.  

Başkan Kol, “Başlatmış olduğumuz kampanya ülke genelinde ses getirip devlet büyüklerimizin kampanyamıza kulak vereceğini ve en güzel şekilde değerlendireceğini ümit ediyorum. Kampanyamızın ülkemize, milletimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

selyus