Ana Sayfa YAŞAM 22 Nisan 2015

Erenköy’de Peygamber sevgisi

Erenköy’de manevi bir hava esti, manevi bir huzur vardı. Okul Müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Erenköy Kız Anadolu Lisesi Kutlu Doğum Programı’na çok iyi hazırlanan öğrenciler katılımcılardan tam puan aldılar.

Erenköy’de manevi bir hava esti. Kutlu Doğum Haftası dolayı ile Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Erenköy’de de Peygamber Efendimizin (SAV) simi yeri göğü adeta inletti. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Erenköy Kız Anadolu Lisesi Kutlu Doğum Programı’na yoğun katılım oldu. Okul Müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen programa çok iyi hazırlanan öğrenciler katılımcılardan tam puan aldılar. Sahnede kendilerine verilen görevi yaşayarak yerine getiren öğrencilerin başarısı okullarının da ismini daha da yukarılara taşıdı.

21 Nisan Salı günü gerçekleşen programa AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Şeyma Yıldırım Döğücü, AK Parti Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Karslı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan, İlçe Milli Eğitim Şübe Müdürleri Neşe Vural, Hacı Hasan Kozan, aralarında Recep Tutal’ın da bulunduğu okul müdürleri ve hayırsever işadamı Yunus Ekşi katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti, Diyanet sinevizyonu, “Tanıdığım Peygamberim” Hz. Muhammed (SAV) kısa film, ilahiler, semazenler ve daha birçok içeriğin olduğu programda bir konuşma yapan Erenköy Kız Anadolu Lisesi Müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu, “Üstad Necip Fazıl dizelerinde nasıl güzel anlatmış gaye insanı ufuk Peygamber (SAV), rehberimiz Hz. Muhammed (sav)’in varlık sebebini.

Cümle Hak Aşıkları’nın yol göstericisi, kafile başı, dünyayı dirilten yol gösterici nur, gece karanlığında dolunay Hz. Peygamber Efendimiz (sav) herkesin bildiği gibi peygamberlerin de peygamberidir. İslamiyet de şüphesiz bütün dinlerin özüdür ve insanlığa gelen son dindir.

Hz. Peygamberimiz, şuursuz ve bilgisiz bir arayış içinde olan günümüz insanlığı için örnek alınması, anlaşılması, anlatılması gereken bir rehber ve en mümtaz şahsiyettir.

Peygamber Efendimiz çocukluğundan itibaren örnek insan ‘’Muhammed’ül Emin’di. Kendisine inanmayanların dahi O’nun kişiliğinden, insani değerlerinden hiç şüphesi olmadı.

Günümüz dünyasında ulaşılmaya çalışılan sosyal devlet ve hukuk devleti anlayışını da gereği gibi ilk uygulayan Peygamber Efendimizdir. Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dinimizin en önemli hedeflerinden biri de kabile sistemi üzerine kurulu sosyal düzenden hukuka dayalı sosyal düzene geçişi temin etmekti.

Kur’an-ı Kerim bütün müminlerin kardeş olduğunu ilan etmiştir. Hz.. Peygamberimiz de Mekke’nin Fethi Hutbesinde  ‘Ey Kureyşliler! Allah sizden cahiliye gururunu, büyüklenmeyi ve babalarınız ile övünmeyi kaldırmıştır. Bütün İnsanlar Adem’dendir, Adem’de topraktandır. ‘ Sözleriyle ortaya koymuştur.

Esasen Peygamber Efendimizi (sav) kısa cümlelerle anlatmak mümkün değildir. O İyi bir komutan, en adil devlet başkanı, sadık bir dost, arkadaş, söz ustası, mükemmel bir aile reisi, bütün ümmetin şefaatçisi bütün bunların ötesinde güzel ahlakın temsilcisi ve sahibidir. ‘’Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’’ derken hayatın ve insanlığın en büyük gayesini özetlemiştir. 

Mevlid ve benzeri en güzel şiir ve naatları yazan, O’nu en iyi anlama gayret ve gayesinde olan, çıktıkları her seferde, kazandıkları her zaferde Peygamber Efendimizin sünnetine uyarak, Yüce Allah’ın rızasını kazanmayı gaye edinen yine O’na iyi bir ümmet olabilme gayreti içinde İstanbul’un Fethini gerçekleştiren bir ecdadın torunları ve varisleri olarak bugün burada toplanmış olmaktan gurur ve şeref duyduğumu arz ederim” diye konuştu.

Etiketler:
selyus