Ana Sayfa YAŞAM 15 Mart 2017

Esenler Belediyesi, 15 Temmuz’u unutmuyor, unutturmuyor!

Esenler Belediyesi’nin ilçe genelindeki tüm okullarda düzenleyeceği ’15 Temmuz Ruhu’ adlı programın tanıtımında gençlere seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Siz, sadece 80 milyonun değil, 1.7 milyarlık İslam dünyasının sorumluluğunu taşıyan büyük yüreklersiniz” dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatan kahramanlarının unutulmaması için ilçe genelindeki tüm okullarda düzenleyeceği “15 Temmuz Ruhu” adlı programın tanıtımı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı. Programa; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler, direnişin sembol isimleri ve öğrenciler katıldı.

 “15 TEMMUZ HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK”

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 15 Temmuz Ruhu programları için Esenler Belediyesi tarafından hazırlanan ve darbe girişimini anlatan 35 dakikalık sinevizyon gösterimiyle devam etti. 15 Temmuz filmini “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde izleyen öğrencilere hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 15 Temmuz’un bu toprakların hafızasından silinmeyecek bir direniş günü olduğunu söyledi.

15 Temmuz’da FETÖ mensuplarının sadece bir darbe girişiminde bulunmadığının altını çizen Başkan Göksu, “Hainler ülkeyi işgal etmek için ellerine silah aldılar. Ama o gece insanlığa vatan, millet ve insan olmayı bir kez daha öğrettik. 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için hep birlikte gayret edeceğiz. Bu topraklarda yaşamak büyük sorumluluk ister. Gençler unutmayın! Siz, sadece 80 milyonun değil, 1.7 milyarlık İslam dünyasının sorumluluğunu taşıyan büyük yüreklersiniz. Defterinize yazdığınız her bir formül, her bir harf geleceğe atılan en önemli imzanız olmalı. Şu anda ayaklar altına düşen insanlık onuru tekrar ayağa kaldıracak olan bu milletin çocuklarıdır” diye konuştu.      

“HAİNLERE KARŞI HER ZAMAN UYANIK OLACAĞIZ”

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin de, Maide suresinin 54’üncü ayetini okuyarak, “15 Temmuz gösterdi ki, biz hala bu ayetin işaret ettiği kavimiz. Bu büyük bir sorumluluk ve şereftir. Kahramanlarımızı elbette unutmayacağız. Ama hainleri de unutmamız lazım. İhanet fitnesi her gün dönüyor. Her zaman uyanık olmazsak, 15 Temmuz ve benzeri kara geceler bizi bulabilir. Bu yüzden hainlere karşı her zaman uyanık olacağız” dedi. 

KAHRAMANLARIN AĞZINDAN 15 TEMMUZ

Programa katılan Bingöllü ozan Hacı Gürhan, tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran “Ben Anadolu’yum” şiirini bir kez de Esenler’deki şehit yakınları ve gaziler için seslendirdi. Gazi ve şehit yakınlarının yanı sıra Atatürk Havalimanı’nda tankın önüne yatan Metin Doğan ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde dev Türk bayrağı açarak hainlere direnen İbrahim Karabaş da, o kara gecede yaşadıklarını gençlere anlattı.

Kaymakam Şahin ve Başkan Göksu, program sonunda şehit yakınlarına ve gazilere Esenler Belediyesi tarafından hazırlanan “15 Temmuz Şehitleri” kitabını, İbrahim Karabaş’a dev bir Türk bayrağı, Metin Doğan’a ise tankın önünde durduğu anın 3 boyutlu resmini hediye ettiler.   

86 BİN ÖĞRENCİYE 15 TEMMUZ’UN RUHU ANLATILACAK

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa hayata geçirilen proje ile vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerin unutulmaması ve 15 Temmuz’daki birlik, beraberlik ruhunun yaşatılması hedefleniyor. 52 okulda gerçekleştirilecek programlarda, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişiminin püskürtülmesini anlatan 35 dakikalık film gösterimi yapılacak. Programlara 15 Temmuz’un kahraman gazileri de katılarak yaşadıklarını anlatacak. Haziran ayına kadar devam edecek programlar ile Esenler’de 86 bin öğrenci, 15 Temmuz ihanetini ve milletin direnişini birinci ağızlardan dinleyecek.

selyus