Ana Sayfa YAŞAM 6 Kasım 2016

Esenler’in ‘iyilik kapısı’ açıldı

Türkiye’de ilk kez hükümet ve yerel yönetimlerin sosyal hizmet birimlerinin aynı çatı altında toplandığı Esenler İyilik Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Esenler’in “İyilik Kapısı” dualar eşliğinde açıldı. Türkiye’de bir ilk olarak hükümet ve yerel yönetimlerin sosyal hizmet birimlerinin aynı çatı altında toplandığı Esenler İyilik Kapısı’nıin açılış törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Yardımcısı Osman Ateş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu Başer, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

İŞ İSTEYENE İŞ, AŞ İSTEYENE AŞ VAR

Açılış töreninde ilk sözü Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu aldı. İyilik kavramının insanın fıtratında olduğuna dikkat çeken Başkan Göksu, “İnsan yeryüzünde iyi insan olarak anılmak ister. Bugün açılışını yapacağımız bu binaya sosyal hizmet binası diyebilirdik. Ama biz bu binaya İyilik Merkezi, İyilik Kapısı ismini koyduk. Sosyal bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin iyilikle uğraşan, kapısı iyilikle açılan ne kadar birimi varsa burada topladık. İhtiyaç sahibi insanlarımızın hayata tutunmaları için, devletimizin ellerinden tutması için bu merkezi açıyoruz. Bu merkezde iş arayanlara iş, aş arayanlara aş var. Hayal kuran çocuğumuzun hayalini gerçeğe dönüştürecek hayal merkezi, tedavi olmak isteyene sağlık merkezi var. Kısaca bu merkezde devletin iyilik eli var” dedi.

İYİLİK KAPISI ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da, yardımlaşmanın milletimizi güçlü kılan en önemli değer olduğunu ifade ederek, “İyilik Kapısı, halkımızın her zaman huzurla çalacağı kapı olacaktır inşallah. Bu ve bunun gibi güzel mekanlarda umudu ve sevgiyi birlikte yaşatacağız. Bizi millet yapan, birlik ve beraberliği güçlendiren öne önemli duygu yardımlaşma olmuştur. Bu proje de, ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaçların her türlü ihtiyacına cevap verecek hizmet birimleri ile Esenler’de büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. İyilik Kapısı, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

İYİLİK KAPSINDA Kİ HİZMETLER

Esenlerlilerin sosyal hizmetlerle ilgili tüm işlemlerini tek çatı altında yapabileceği merkez, 5 kattan oluşuyor. “İyilik Kapısı”nda; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmet birimleri (Şehit ve Gazi Birimi, Sosyal Ekonomik Destek Birimi, Engelli Kimlik Kartı Birimi, Evde Bakım Hizmeti Birimi, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Birimi, Doğum Yardımı, 183 Yardım ve Psikolojik Destek Birimi) ile Esenler Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sağlık İşleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM) ve İşletme Müdürlüğü yer alıyor. Merkezde, ilçede yaşayan engelli, yetim, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlara ücretsiz kuaförlük hizmeti de sunuluyor.

selyus