Ana Sayfa YAŞAM 31 Ocak 2016

Gökçebayırlılar askerlerini uğurladı

Ordu/Akkuş /Gökçebayır Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başkan Orhan Bıyık’ın öncülüğünde organize ettiği ‘Asker Uğurlama Gecesi’ ile aslan gibi 8 genç askere gönderildi.

Pendik Gözdağı’nda organize edilen ‘Asker Uğurlama’ gecesine hem duygu dolu anlar hem de coşku hakim oldu. Ordu/Akkuş /Gökçebayır Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği ‘Asker Uğurlama Gecesi’ ile aslan gibi 8 genç askere gönderildi. Dernek Başkanı Orhan Bıyık ve yönetiminin günler öncesinden organize ederek hemşerilerini bir araya getirdiği gecede moraller yüksekti. Dernek Kadın Kolları Başkanı Güldane Demir’de birebir yoğun bir çalışma içine girerek kadın hemşerilerini geceye çağırarak salonun ağırlıklı kadınlardan oluşmasını sağladı.

“ASKER UĞURLAMA’ PROGRAMLARINI GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

‘Asker Uğurlama’ programında önemli açıklamalarda bulunan Gökçebayır Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Dernek Başkanı Orhan Bıyık, “Bugünlere kolay kolay gelmedik. 1993 yılında büyüklerimizin zor şartlarda kurduğu derneğimiz her geçen gün büyüyerek bugünlere geldi. Kurucu başkanımız saygı değer büyüğümüz sayın muhtarımız öyle bir temel attı ki bugün artık gördüğünüz üzere artık salonlara sığmıyoruz. Şahsım ve yönetim kurulum adına bu geceye gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz üzere bu akşam burada asker uğurlamak için buluştuk. Allah nasip ederse iki gün sonra bu aslanlarımızı, bizler rahat uyuyalım, ülkemizde huzurlu olalım diye askere uğurlayacağız. Bu yıl ilkini yaptığımız ‘Asker uğurlama’ programlarını önümüzdeki yıllarda sürdürerek gelenek haline getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta askere gidecek olan gençlerimiz olmak üzere hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

“GÖKÇEBAYIRLILAR OLARAK İSTANBUL’DA BÜYÜK BİR AİLE OLDUK”

Daha sonra söz alan Gökçebayır Köylüleri Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Güldane Demir, “Öncelikle beni kadın kolları başkanlığına seçen Orhan Bıyık abime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gördüğünüz üzere ‘Asker uğurlama’ gecemizde büyük coşku var. Allah aslan parçası evlatlarımıza kazasız, belasız askerlik yapmayı nasip eylesin. Gökçebayırlılar sizinle gurur duyuyorum. Bu koca salona sığmadınız. Demek ki İstanbul’da büyük bir aile olduk. Sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlginizi çekebilir

UHİM’den dostluk iftarı

UHİM’den dostluk iftarı

selyus