Ana Sayfa YAŞAM 30 Temmuz 2016

Hamdullah Paşa Cami açıldı

Üsküdar Belediyesi ile hayırsever vatandaşlar tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Hamdullah Paşa Cami’nin açılışı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleşti.

FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylara tanıklık eden Çengelköy’de bulunun tarihi Hamdullah Paşa Cami’nin restorasyon işlemlerinin tamamlanmasıyla ibadete yeniden açıldı. Açılış törenine, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, 15 Temmuz Şehit yakınları ile darbe girişiminde gazi olanların yanı sıra ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldı. Vatandaşlar açılış töreninden önce tarihi camide Cuma namazını kılarak şehitler için dua etti.

 

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE ÖVGÜ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı konuşmada, “Bu güzel caminin restorasyonunda emeği geçen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Sayın İsmet Yıldırım Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizler Üsküdarlılar olarak aslında bir huzur şehrinin bir camiler şehrinin sakinleriyiz. Ne yazık ki 15 Temmuz’da Çengelköy’de çok çetin bir mücadele adeta bir savaş yaşanmıştır. Bu mücadelede evlatları kaybeden başta Çengelköy’deki şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum. Başta Çengelköy muhtarımız olmak üzere burada önemli ölçüde hem gazimiz, hem yaralımız, hem de şehidimiz oldu. Cenabı Allah cümlesine şifalar versin. Hem de şehitlerimize rahmet etsin” ifadelerini kullandı.

Açılış töreni sonunda Üsküdar Belediyesi tarafından vatandaşlara cami önünde pilav dağıtıldı.

selyus