Ana Sayfa YAŞAM 4 Ekim 2015

“Her günün yaşlılar günü gibi algılanması gerekir”

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’’ münasebetiyle düzenlediği programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaşlıların baş üstünde taşınması lazım. Bu tür değerlerin hatırlanması için özel gün ve haftalar yerine her günün yaşlılar günü gibi algılanması gerekir” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin organizasyonu ile “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’’ münasebetiyle AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi, Mehmet Akif Kültür Merkezinde bir program düzenledi. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Hurşit Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları Nuh Gergin ve Yavuz Cengiz, AK Parti Ümraniye YKM Başkanı Yavuz Urgun, AK Parti Ümraniye EKM Başkanı Ahmet Necati Aydemir, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti İlçe Yönetimi, yaşlılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Araştırmacı-Yazar Fahrettin Kesin’in, aile ve toplum ilişkileri hakkında yaşlılara seminer vermesi ve slayt gösterisi ile devam etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Ümraniye YKM Başkanı Yavuz Urgun, “Yaşlıların her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bizler AK Parti YKM olarak bugün olduğu gibi yarında yaşlılarımız için faaliyetlerimize devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları Nuh Gergin ve Yavuz Cengiz’de yaptıkları konuşmalarında, yaşlıların her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayarak, böylesine anlamlı bir programda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Hurşit Yıldırım ise konuşmasında, “Yaşlılarımızı bir gün değil her gün hatırlıyoruz. Yine de onların güzellikle hatırlanmasına vesile olmasıyla değerli bir günü idrak ediyoruz. Bizim dinimizde, anne babamıza öf dememize izin yoktur, anne baba duasının önemini biliriz. Biz evlatlar olarak ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Sizlerin bize göstermiş olduğunuz yol ve tevazudan daima ibret almamız gerekir” diye konuştu.

BAŞKAN HASAN CAN, “HER GÜN YAŞLILAR GÜNÜ GİBİ ALGILANMALI”

“1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” olması sebebiyle düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaşlıların baş üstünde taşınması lazım. Bu tür değerlerin hatırlanması için özel gün ve haftalar yerine her günün yaşlılar günü gibi algılanması gerekir” dedi.

Başkan Hasan Can, “Hani derler ya gönül kocamıyor diye, onun için her genç kardeşim bir gün yaşlanacak. O sebeple büyüklere, yaşlılara o nazarla bakmak lazım. Zaman zaman nikâh merasimlerinde, nikâhı kıydıktan sonra bir ağabeyleri sıfatı ile gençlerin kulağına küpe olsun diye bir takım nasihatlerde bulunuyorum.  Çünkü eskiden gençler evlenir; bir bahçenin, bir avlunun içerisinde baba, dede, nine ve amcalarıyla kocaman bir aile olarak bir araya gelerek, yaşarlardı. Ama artık devir değişti. Şimdi çekirdek aile dedikleri anne, baba ve çocuklardan oluşuyor. Hâlbuki o geniş aile de gençler eğitiliyordu. Ufak tefek kusurlar olursa büyükler çaktırmadan o meseleleri çözüyordu. Dolayısıyla gençler böyle eften püften sebeplerden dolayı birbirine sırt dönmüyorlardı” dedi.

Kocaman ailelerin yerini, şehirdeki ailelerin aldığını belirten Başkan Hasan Can, “Bir yastıkta kocamak vardı, çünkü tek bir yastığa baş koyuyorlardı. Ama artık yastıklar da çift oldu. Gençler, geniş aile modelinden uzaklaştı. Bu tür kopmalar sebebiyle de artık gençler, kendilerine rehber olacak, sıkıntılı zamanlarında sabretmesini öğretecek büyüklerden uzak yetişmiş oluyor. Bu merhamet tablosu, şefkat tablosu ve ahiret sıcaklığı kayboldu. Bunu yeniden kurmak lazım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program konuşmaların ardından, asırlık çınarlara baston takdim edilmesinin ardından sona erdi.

selyus