Ana Sayfa YAŞAM 24 Mart 2016

Hilmi Türkmen, “iyi ki Üsküdar var!”

Üsküdar Belediyesi’nin yaklaşık son bir yıldır tüm etkinliklerinde kullandığı “iyi ki Üsküdar var!” sloganının tanıtım gecesinde bir konuşma yapan Başkan Türkmen, “Üsküdar denince dünyanın neresinde olursa olsun bir tebessüm yayılır çehrelere. İşte bu tebessümleri çoğaltmak, bu asude huzurun bahçesinde herkesi davet etmek için “iyi ki Üsküdar var!” diyoruz.”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Üsküdar Belediyesi, yaklaşık bir yıldır tüm aktivitelerinde kullandığı “iyi ki Üsküdar var!” temasını markalaştırmak için bir tanıtım programı düzenledi. Kalbi Üsküdar için atan ve Üsküdarlı olmanın ayrıcalığını hissedenlerin davet edildiği gecenin ev sahibi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, misafirleriyle tek tek ilgilendi. Gayet nazik bir ortamda gerçekleşen programda “iyi ki Üsküdar var!” kısa bir filmle tanıtıldı. 

“Kim sarılmaz ki sevdasına iyilikle, mutlulukla, aşkla.. Kim hayaller kurmaz ki sevdasına huzurla, sağlıkla, dostlukla” diyerek konuşmasına başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ımızdan, İstanbul’umuzun kalbinden hep birlikte bir iyilik ve bir mutluluk hareketini başlatacağımız gönül bahçemize, Üsküdar’ımıza hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

“İYİ Kİ ÜSKÜDAR VAR” DEMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Yerleşik birimlerin büyüklüğü, yüzölçümleri metreyle ölçülür. Üsküdar’ın büyüklüğü ise ancak ve ancak gönül ölçümüyle ölçülebilir diyen Başkan Hilmi Türkmen, “Bugün burada gönüllerimizin beraberliğini göstermek ve yaşadığımız şehre teşekkür etmek, şükranlarımızı sunmak için bir aradayız. Teşekkür etmek, şükranlarımızı sunmak hayatımızı, kalbimizi güzelleştirir. Ecdadımız etrafta şakıyan kuşlar için teşekkürünü kuşevlerini inşa ederek göstermiş. Camiler inşa etmişler bu güzel toprakları bize yurt kılan Yüce Yaradana teşekkür etmek için. Şimdi siz sevgili misafirlerimizle, dostlarımızla birlikte yeni bir yolun başındayız. Kişi, kurum demeden unvanlarımızı, makamlarımızı bu kapının dışarısında bırakarak yaşadığımız bu zor zamanlarda sevgi tohumlarını hep beraber atılacağını göstermek için “iyi ki Üsküdar var!” demek için “iyi ki Üsküdar!” demek için. İyi ki varsınız sevgili dostlar.

Esnafımızla, öğrencimizle, emeklimizle, siyasi partilerimizle, yaşlısıyla genciyle, sanatçısıyla, modacısıyla, müzisyeniyle, işadamıyla, avukatıyla, doktoruyla, Sivil Toplum Kuruşlarıyla “iyi ki Üsküdar var!” şeklinde konuştu.

“SİZ OLMAZSANIZ BU HAREKET CAN BULMAZ”

Üsküdar için yeni iş alanları, yeni sosyal sorumluluk projeleri, daha çok kültür, daha çok sanat ve daha çok turist için bir araya geleceklerini ifade eden Başkan Türkmen, “Üsküdar denince dünyanın neresinde olursa olsun bir tebessüm yayılır çehrelere. İşte bu tebessümleri çoğaltmak, bu asude huzurun bahçesinde herkesi davet etmek için “iyi ki Üsküdar var!” diyoruz. Hayalimiz şehrin içimizdeki iyiliği ve mutluluğu fısıldamaktır sadece. Siz olmazsanız bu hareket can bulmaz, yeşermez, mutluluk yaymaz. “iyi ki Üsküdar var!”, bizim değil sizin hareketiniz. Sizin gönlünüzün sizin kalbinizin sesi çünkü. Biz bu akşam sizleri, siz kıymetli dostlarımızı bu güzide mekanımızda ağırlayarak sadece vesile olduk. Sadece bir vesileyiz biz. Kalbiniz kalbimizle bekledik sizi bu akşam. Bugünden itibaren tüm kurumlar, tüm kuruluşlar, tüm kişiler bir araya gelecek ve “iyi ki Üsküdar var”ı gönül markası haline getirecekler inşallah“ diyerek konuşmasını tamamladı. 

İlginizi çekebilir

İstanbul çete operasyonu

İstanbul çete operasyonu

selyus