Ana Sayfa YAŞAM 9 Mart 2016

Hilmi Türkmen Üsküdarlı kadınlarla buluştu

Üsküdarlı kadınlarla bir araya gelen Başkan Türkmen, “Üsküdar’ımız ki sizlerin de bildiği üzere Valide Sultanlar şehridir. Ahlaki duruşu ile vuku bulan bu ulu şehir; analarımızın, eşlerimizin, kızlarımızın zarafetiyle günümüze kadar güzelliğini korumuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, 7 Mart akşamı düzenlenen bir akşam yemeğinde kadın konuklarını ağırladı. Üsküdar Kültür Merkezi Ve Nikah Sarayı’nda düzenlenen akşam yemeğinde kadınların sorunlarıyla ve beklentileriyle yakından ilgilenen başkan Türkmen, günün anlam ve önemini belirten bir de konuşma yaptı.

“ERKEKLERİN HAYAT MÜCADELESİNİN İZAHI KADINLARDIR”

Başkan Türkmen, “Üsküdar’ımız ki sizlerin de bildiği üzere Valide Sultanlar şehridir. Ahlaki duruşu ile vuku bulan bu ulu şehir; analarımızın, eşlerimizin, kızlarımızın zarafetiyle günümüze kadar güzelliğini korumuştur. Bizlere düşense bu denli zarif, fikri ve duyguları yaşamamızı sağlayan kadınların haklarını korumak ve kollamaktır. Aksi düşünülemez. Bizler günümüzde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz,” açıklamasında bulundu.

8 Mart Dünya Kadın Günü vesilesiyle Üsküdar’a gelen Srebrenitsa katliamının canlı tanığı olan konuklar da bu özel gecede yer aldılar. Munira Subanic, Zumra Sehomerovic, Hotic Kada, Ramiza Gurdic ve Sehida Abdurrahmanonic, “21.yy’da Savaşta Kadın Olmak” temalı program için ülkemize teşrif ettiler. Düzenlenen akşam yemeğinde özel misafirleriyle ilgilenen Başkan Hilmi Türkmen, “İster baba, ister eş, ister işveren olsun tüm erkeklerin hayat mücadelesinin izahısınız!” açıklamasında bulundu.

selyus