Ana Sayfa YAŞAM 6 Ocak 2019

İBB’de eğitim gören engellilerden Hz. Mevlana’ya özel program

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSEM bünyesinde eğitim gören engelli bireyler tarafından düzenlenen “Hz. Mevlâna Özel Programı”na yoğun ilgi vardı. Programın ardından konuşma yapan Başkan Uysal, “Gönüllere hitap eden bir program oldu. Bu kardeşlerimiz, istenildiği takdirde nelerin başarılabileceğini bizlere gösterdiler. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü’nde (İSEM) eğitim gören engelli bireylerden oluşan İSEM Gösteri Sanatları Topluluğu, “Hz. Mevlâna Özel Programı” düzenledi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Genel Sekreteri Hayrı Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcıları ve personelleri katıldı.

İLAHİ VE ŞİİRLER OKUNDU

İSEM Gösteri Sanatları Topluluğu, “Hz. Mevlâna Özel Programı”na aylarca süren hummalı bir çalışmayla hazırlandı. Öğrencilere şiir, ilahi, enstrüman, müzik, görsel sanatlar alanında özel eğitimler verildi. “Şeb-i Arus Mevlâna Celaleddin-i Rumî’yi Anma Programı”nda ilk kez sergilenen gösteri büyük beğeni topladı. Talep üzerine ikinci kez organize edilen programa ilgi yoğun oldu. Yaşamıyla insanlığa ışık tutan Mevlâna’nın evrensel mesajlarının müzik, şiir ve ilahilerin görsel sanat yorumuyla sahnelendiği program izleyicilerden tam not aldı. Ses, ışık, dekor ve efektlerin özel olarak tasarlandığı programda sergilenen performanslar, usta sanatçıları aratmadı. Mevlâna’nın hayat felsefesinden kesitler okundu, ilahi aşk temalı şiirleri duygu dolu anlar yaşattı. Orkestra grubunun ahengi, semazenlerin gösterisi salondakileri mest etti. Programın sonunda tüm İSEM Gösteri Sanatları Topluluğu üyeleri, katılımcılardan yoğun alkış aldı.

“GÖNÜLLERE HİTAP EDEN BİR PROGRAM OLDU”

Gösterinin sona ermesinin ardından sahnede konuşma yapan Başkan Uysal, “Çok güzel bir akşam oldu. Bu kardeşlerimiz, istenildiği takdirde nelerin başarılabileceğini bizlere gösterdi. Mevlâna gibi bir gönül insanını hem kendileri hem de izleyiciler nezdinde yeniden yaşattılar, hatırlattılar. Gönüllere hitap eden bir program oldu. Aileler ve eğitmenler başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bazen denizdeki balık misali yaptıklarımızın farkında olmuyoruz. Bu program sayesinde İBB olarak insana dokunan, gönüllere dokunan nice güzel işler yaptığımızı bir kez daha fark etmiş olduk. Bu samimiyetle, bu gayretle devam ettiğimiz takdirde inşallah daha güzel işler başaracağız” dedi.

Başkan Uysal; İSEM Gösteri Sanatları Topluluğu üyelerini, eğitmenleri ve yöneticileri tek tek tebrik edip hediye takdim etti.

selyus