Ana Sayfa YAŞAM 13 Ocak 2014

Vefasızlık sitemi

Kadıköy’ün ilk belediye başkanı Osman Hızlan, şu sıralar Kent Kütüphanesi olma yolunda restorasyonu devam eden Şehremaneti Binası için Selami Öztürk’e

Vefasızlık sitemi

Kadıköy’ün ilk belediye başkanı Osman Hızlan, şu sıralar Kent Kütüphanesi olma yolunda restorasyonu devam eden Şehremaneti Binası için Selami Öztürk’e sitemde bulundu.

1913 yılında Kadıköy Belediye Dairesi (o zamanki ismiyle Şehremaneti) olarak yapılmış olan bina, Kadıköy’de çok az sayıda bulunan tarihi yapılardan biri olarak biliniyor. 1985 yılına kadar hiçbir restorasyon görmeyen bina, o tarihte Kadıköy’ün seçimle işbaşına gelen ilk belediye başkanı Osman Hızlan tarafından kapsamlı bir restorasyondan geçirilmiş ve Başkanlık Makamı ile Belediye Meclis Salonu olarak faaliyet göstermişti.

Emek harcayanları yok sayma alışkanlığı…

Kadıköy’ün ilk belediye başkanı Osman Hızlan; “Sayın Başkan’a çok kırgınım… Kadıköy’ün tarihinde en büyük yatırımların ve hizmetlerin yapıldığı 1984-1994 dönemini yok saymaktadır. Oysa kendisi de bu dönemin ilk 5 yılında Meclis Üyesi, ikinci 5 yıllık döneminde ise Başkan Yardımcısı olarak çalışmıştır. Şimdi o dönemleri yaşanmamış yıllar olarak göstermesi çok üzücüdür” dedi.

Bir teşekkür bile zor geliyor…

Kadıköy İskelesi’nde restorasyon görmekte olan Şehremaneti Binası’nın afişlerinde yer alan duyurularda, binanın 100 yıllık tarihinde ilk kez restorasyon gördüğünü yazan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e hayli kırgın olduğunu dile giren Osman Hızlan; “Bu durumun hoş görülecek bir tarafı yok… Biz, büyük fedakârlıklarla o restorasyonu yaptık. Şimdi bunu yok saymak, doğru bir davranış değil… Hadi ben başka partinin belediye başkanı olarak seçilmiştim, ama kendi partisinin belediye başkanı Sayın Cengiz Özyalçın’a da büyük vefasızlık gösterilmektedir. Tek kelime ile söylenecek söz: Yazıklar olsun” şeklinde konuştu.

Kadir Toprakkaya – Kadıköy Life

Etiketler:
selyus