Ana Sayfa YAŞAM 15 Şubat 2017

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’dan kan bağışı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Adalet Sarayı’nda “2. Geleneksel Adaletin Temsilcileri Kan Veriyor” kampanyasına katılarak, kan bağışında bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın atrium alanında, 3 gün sürecek “2’inci Geleneksel Adaletin Temsilcileri Kan Veriyor” kampanyası başlatıldı. Kızılay Genel Başkan yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi Kızılay İstanbul Şube Başkanı ve Kızılay Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhami Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu Kızılay yetkilileri de adliyede hazır bulundu.

Kızılay yetkililerinin takdim ettiği plaketleri alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve başsavcı vekilleri kampanyaya destek vererek kan bağışı yaptı.

Kan verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Başsavcı Fidan, “Sayın başkan vekilimizin ön ayak olmasıyla adliye çalışanlarımız, personelimiz, vatandaşlarımızı böyle güzel bir kampanyaya ortak ettiği için teşekkür ediyoruz. Bütün personele böyle bir ihtiyaca cevap verebildikleri ve hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz. Daha nice faaliyetlerde buluşmak ümidiyle” dedi.

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç da, “Ülkemizde kan toplama yetkisi tamamen Kızılay’a ait. Kış mevsiminin ağır geçmesinden dolayı Ocak ayının başlarına doğru kan stoklarımızda azalma oldu. Genel başkanımızın bu konuyu paylaşmasından sonra halkımız duyarlılık gösterdi ve stokların arttırılması için kan merkezlerimize koştu. Böylece stoklarımızı riskli seviyeden yukarı çekmiş olduk” ifadelerini kullandı.

selyus