Ana Sayfa YAŞAM 1 Ekim 2016

İstanbul’da “Yeditepe Huzur“ uygulaması

İstanbul’un 39 ilçesinde 5 bin polisin katılımıyla “Yeditepe Huzur“ adı verilen geniş çaplı asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamaya polis helikopteri de havadan destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler akşam saatlerinde, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yönetiminde 39 ilçede, 5 bin polis memurunun katılımıyla ‘Yeditepe Huzur’ adı altında genel asayiş uygulaması düzenledi. Yeditepe Huzur Uygulaması’na Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, Organize Şube Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ve ilçe ekipleri katıldı. İl genelindeki uygulama kapsamında, Fatih ve Eminönü’nde bazı kontrol noktaları oluşturuldu.

Uygulama kapsamında araçlardaki vatandaşlar ve şüpheli görülen kişilerin de üzeri aranıp, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. Aramalar devam ederken polis ekipleri de uzun namlulu silahlarla çevrede güvenlik tedbiri aldı.

118 ARANAN ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

“Yeditepe Huzur Uygulaması” kapsamında yapılan uygulamalar ve operasyonlar sonucunda 14 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet kurusıkı tabanca, 152 gr uyuşturucu madde ele geçirildi. Bunun yanı sıra, 34408 kişinin GBT sorgusu yapılırken 118 aranan şahıs gözaltına alındı. Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 8623 aracın sorgusunun yapıldığı bu araçlardan 95’inin trafikten men edildiği ifade edildi. Uygulama kapsamında 176 bin 233 TL tutarında trafik para cezası kesilirken, 792 adet işyerinin denetlendiği, bu işyerlerinden 45’ine işlem uygulandığı öğrenildi.

HELİKOPTER DESTEK VERDİ

Öte yandan bir polis helikopteri de uygulamaya destek verdi. Havadan koordinasyon sağlayan helikopter bazı noktalardan görüntü ve fotoğraf kaydı aldı. İstanbul’un tüm ilçelerini kapsayan asayiş uygulamasının gece geç saatlere kadar devam edeceği öğrenildi.

İlginizi çekebilir

Tuzla’da hayat eve sığıyor

Tuzla’da hayat eve sığıyor

selyus