Ana Sayfa YAŞAM 2 Haziran 2019

İstanbul seçmeninin dikkatine!

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik’in eşi Emine Çelik’in eşinin 9 yıl önceki yürekleri dağlayan ağıtını bugün sizlerle paylaşmak istedik. Belki eski bir haberi bugün niye paylaşıyorsunuz, diyebilirsiniz? Ancak 23 Haziran seçimlerinde CHP’nin proje adayını Kandil’in (PKK) FETÖ’nun açıktan desteklediği bir süreçte şehidlerimiz aklımıza gelir ve belki vicdanlarımıza etki yapar diye biz de bu haber sizlerle paylaşma ihtiyacı duyduk! İstanbul seçmeni, isterseniz bu haberi okumadan sandığa gitmeyin!

Şehit Eşi, Emine Çelik paylaşımında ki ağıtında diyor ki: “Eşimle özçekim! Saçlarımı düz severdi. Süslenip gittim yanına. O beni gördü, duydu. Ben ancak mezar taşına sarılabiliyorum. Evladı yok ki “Babam!…” desin. Gün gelecek sahipsiz kalacak mezarı.“ Analarına, babalarına, eşlerine, çocuklarına sorun!”

Yine Emine Çelik diyor ki: “Şu an da dahil olmak üzere insanların ırkına, dinine, diline bakmadım. İnsan mı ona baktım. O parti bu parti demeyeceğim. Terörü destekleyen her parti vatan hainidir.”

“BEBİŞLERİMİZ OLSUN DİYE PLAN YAPMIŞTIK”

Emine Çelik, “Sene 2010 Haziran ayı. Tayinimiz Şırnak Çakırsöğüt’e çıktı. Evimi, eşyalarımı topladım. 3 gün sonra taşınacaktık. Evlilik yıl dönümümüzde yaklaşmıştı. 07 Temmuz hem tatile çıkacağız tatilde aşkımızın meyvesi bebişlerimiz olsun diye plan yapmıştık.

İkiz kızlarımız olsun istiyorduk. Onlara çorap bile aldık. Babaannesi kızlarıma, yelekler, kazaklar ördü. O kadar çok istiyorduk ki yavrularımız olsun diye, anlatamam.

22 Haziran 2010. canım, aşkım, bitanem, herşeyim, hayatımın anlamı, babam, annem, kardeşim, sırdaşım, arkadaşım, sevgilim kısacası diğer yarım al kanlara boyandı. Ben öpmeye kıyamazken bombalı saldırıda başından çok ağır yara alıp Cennete gitti.”

“RUHUNU TESLİM EDERKEN GÜLÜMSEMİŞ MELEĞİM”

Çelik, “Gitmeden sürekli; “Emine, iyi ki seni tanımışım.” derdi. Her namazın arkasından dua ederdi. “Allah senin acını bana yaşatmasın.”

O’nu kaybettiğimde kendimi o kadar çok suçladım ki… Ben onun için dua etmemişim. “Çok sevdim Allah beni cezalandırdı” dedim o dönem.

Mezarı açılmış, bembeyaz kefen al kanlara boyalı, “Hocam, son kez yüzünü göreyim” dedim. Ruhunu teslim ederken gülümsemiş meleğim.

Bu acı insanın içinden çıkmıyor. O mezara sadece canımı koymadım, doğacak bebeklerimi, eşimi, ruhumu da gömdüm. Acaba yeni bir hayat kurar mıyım diye kendimi kandırıyorum. Bu acı mezara kadar benle gelecek. Siz, eşiniz yanınızda sarılıp uyurken, biz uyuyamıyoruz, uyusak da sabah kalktığımızda acaba yanımda mı diye ümidiyle uyanıyoruz.

Baba olmayı o kadar çok istiyordu ki ben de anne olmayı. Vardır bunda da bir hayır deyip kendimizi avutuyoruz.”

YAŞADIKLARIMI ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN

Çelik, “Mezarına her gittiğimde “Hayır, O burada olamaz!” diyorum. “Nöbette, gelecek…” diyorum.

Mutlu mesut aileler Allah mutluluğunuzu daim etsin. Yaşadıklarımı Allah kimseye yaşatmasın.

Sizden beni anlamanızı istemiyorum. Anlayamazsınız da zaten. Gelin başlı gelin kaldık. Elimizin kınası solmadan karalar bağladık. Evlat kokusuna hasret kaldık.

Hayat bu öyle de böylede devam ediyor. Evet yeri geliyor gülüyoruz, yeri geliyor tatile çıkıyoruz. Bu acı öyle bir acı ki nereye gitsen, ne yapsan seninle gidiyor.”

“TERÖRÜ DESTEKLEYEN HER PARTİ VATAN HAİNİDİR”

Çelik, “Ben Türküm, eşim Kürt. Şırnak’a tayinimiz çıktı. Halka daha iyi hizmet vermek için Kürtçe öğreniyordum. Şu an da dahil olmak üzere insanların ırkına, dinine, diline bakmadım. İnsan mı ona baktım. O parti bu parti demeyeceğim. Terörü destekleyen her parti vatan hainidir.”

 

selyus