Ana Sayfa YAŞAM 21 Mart 2024

İstanbul’da Filistin’e destek forumu düzenlendi

Farklı ülkelerden siyasetçiler, iş ve akademi dünyasının temsilcileri İstanbul’da düzenlenen Filistin için küresel zirve ve Avrupa Küresel Forumu’nda bir araya geldi. Gerçekleştirilen forumda Gazze’deki katliama dikkat çekildi.

Politik ve ekonomik süreçlerde Müslümanların etkili olduğu coğrafyaların gündemini değerlendirmek ve gelecek dönemde yenilikçi stratejiler belirlemek adına İstanbul’da Avrupa Müslüman Forumu düzenlendi. Bu yıl 20 ülkeden alanında çok sayıda uzman isim Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi. Forumda İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama dikkat çekildi. Mevcut gelişmeler ile gelecek döneme ilişkin beklentilerin de ele alındığı zirvede, Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul-Vahed Niyazov Yunan Müslüman Derneği Başkanı Anna Stamou, ABD Anti-Siyonist Ortodoks Yahudi Grubu’ndan Rav Yisroel Dovid Weiss, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin ve birçok isim konuşmacı olarak yer aldı.

Bir sonraki toplantının Nisan ayında Latin Amerika’da yapılması planlanırken; Brezilya, Güney Afrika ve Malezya liderlerinin, çalışmalarını ve sonuçlarını daha etkili ve verimli hale getirmek amacıyla yaklaşan Filistin Zirvesi’nin eş başkanları olmaları yönünde bir talep de dile getirildi. Toplantı katılımcıları, yaklaşan olimpiyat oyunlarında İsrail takımının İsrail bayrağı altında katılımının engellenmesi fikrini de destekledi. Toplantı sonunda İngiltere’nin ünlü insan hakları aktivisti ve gazetecisi Lauren Booth, Filistin halkının Gazze’deki mücadelesine genel bakış açısını dile getirdi.

selyus