Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ, YAŞAM 2 Ocak 2020

İTÖ Meclis Üyeleri “Diyarbakır Anneleri”ne destek vermeye gidiyor

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) bazı meclis üyeleri, kendi aralarında inisiyatif kullanıp “Diyarbakır Anneleri”ni ziyaret etmeye karar aldı. İTO meclis üyeleri bu hassas davranışla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destek çağrısına duyarsız kalmamış oldu.

Ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği dönemde her daim devletin, mağdurun ve mazlumun yanında olduklarını ifade eden İTO Meclis Üyesi Bekir Taner Ateş, “Bizler İTO Meclis Üyeleri olarak, “Diyarbakır Anneleri”nin bu haklı eylemini desteklemek ve acılarını paylaşmak üzere yanlarına gidiyoruz” dedi.

“Diyarbakır Anneleri”ne ziyarete gidecek olan İTO Meclis Üyesi adına bir açıklama yapan Bekir Taner Ateş, “Kırk yıldır ülkemizin başına bela olan bölücü terör örgütüne karşı, terörün bitirilmesi konusunda devletimizin verdiği mücadele dışında geride bıraktığımız yıllar içerisinde vatandaşlarımız da sivil toplum kuruluşlarımızda muhtelif çabalarda bulunmuşlardır.

2019 yılında ise bir grup vatandaşımız ve annelerimiz kendi iradeleri ile sivil bir eylem başlatmışlardır.

Bu eyleme başlayan Annelerimizin ortak yanı tamamının çocuklarının bölücü terör örgütü tarafından terör eylemlerinde kullanıldığıdır.

Annelerimiz başlattığı eylemlerinde çocuklarının terörü bırakmasını ve evlerine geri dönmesini istemektedirler. Bizler İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeleri ve eşlerimiz, annelerimizin bu duruşunun ülkemizde terörü bitirme noktasında çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sebepten dolayı arkadaşımız ile birlikte bireysel inisiyatif kullanarak eşlerimiz ile birlikte annelerimizi yaptıkları bu onurlu ve faydalı eylemi desteklemek üzere Diyarbakır ilimize ziyarette bulunma kararı verdik” diye konuştu.

selyus