Ana Sayfa YAŞAM 26 Mayıs 2024

Japonya’dan Bilal Erdoğan’a “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Rozeti” ödülü

Dünya Etnospor Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan, Japonya tarafından “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Rozeti” ödülüne layık görüldü.

Japonya’dan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a ödül! Erdoğan’a “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Rozeti” tevdi edildi. Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, törende yaptığı konuşmada Erdoğan’ın Japonya’nın geleneksel okçuluk gösterisi olan Yabusame’nin küresel olarak yaygınlaşmasına ve tanınmasına büyük katkıda bulunduğunu belirtti. Büyükelçi, Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun evsahipliğinde 2020’de Antalya’da gerçekleştirilen “Üçüncü Uluslararası Etnospor Forumu’nun, Japonya Atlı Okçuluk Derneği tarafından sunulan Yabusame başta olmak üzere Japonya’nın geleneksel dövüş sanatları performanslarının sergilenmesi için de fırsat oluşturduğunu vurguladı. Takahiko, “Japon Kültürüne yönelik uluslararası toplumun bilincini artırmak konusunda Sayın Erdoğan’ın kararlılığı ve önderliği için en derin saygılarımı sunuyorum” dedi. Takahiko, Bilal Erdoğan’ın İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul aile birliği başkanı olarak, okuldaki Japon dili eğitimi alan öğrencilerin Japonya’da eğitim görmeleri için fırsat sağlanması da dahil olmak üzere iki ülke insanları arasındaki etkileşimin gelişmesine büyük katkı sunduğunu ifade etti.

ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

Bilal Erdoğan da teşekkür konuşmasında iki ülke arasındaki kültürel benzerliklere ve yakınlaşmaya dikkat çekti. İlişkilerin geliştirilmesi için yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, Türk-Japon Üniversitesi projesinin de hayata geçmesi için hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu. Erdoğan, “Projemiz hayata geçtikten sonra iki ülkenin gençleri akademik ve kültürel olarak da etkileşim içinde olacak” diye konuştu. Erdoğan iki ülke ilişkilerinin her alanda olduğu gibi ticarette de sürekli yükselen bir ivmeye sahip olduğunu vurguladı.

150 YILLIK NİŞAN

Yükselen Güneş Nişanı, uluslararası ilişkiler, Japon kültürünün tanıtımı, alanındaki gelişmeler, refahın geliştirilmesi veya çevrenin korunması gibi nedenlerden verilen Japon nişanıdır. Nişan, 10 Nisan 1875’te Japonya hükûmeti kararnamesiyle verilmeye başlanan ilk ulusal nişan idi. Kaynak: aksam.com.tr

selyus