Ana Sayfa YAŞAM 10 Kasım 2016

Kadıköy’de ‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ anlatıldı

AK Kadıköy Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın başlattığı ‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ adlı projenin ilki, projenin öncüsü olan Sosyolog ve Aile Danışmanı Betül Baykal Dinç tarafından verildi.

AK Kadıköy Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın başlattığı ‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ adlı projenin ilk ayağının seminerleri 9 Kasım Çarşamba günü Kadıköy Hüseyin Ayaz Ortaokulunda start verdi. Seminer, aynı zamanda projenin öncüsü olan Sosyolog ve Aile Danışmanı Betül Baykal Dinç tarafından verildi.

İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak böyle bir projenin Kadıköy gibi bir bölgede hayati öneme sahip olduğunu, ailelere böyle bir projeyle eğitim vermeyi önemsediklerini ve Kadıköy’ün bu tarz projelere ihtiyacının bulunduğunu belirtti.

EĞİTİMİN ÖNEMİ

Projenin mimarı ve yürütücüsü tanıtım medya başkanı alanında uzman Sosyolog ve Aile Danışmanı Betül Baykal Dinç, “Projenin tüm bölgedeki okullara yayılacağını kültürünü ve ahlaki değerlerini içselleştirmiş nesiller yetiştirebilmek için, birey ve aile odaklı eğitim çalışmaları yapmalıyız. Birey yetişkin olmanın sorumluluğunu taşıyabilen, bilimsel, ahlaki, manevi değerlerimize sahip çıkan yarınlarımız olsun” diyerek aile eğitiminin önemine bir kez daha vurgu yaptı. 

selyus