Ana Sayfa YAŞAM 15 Temmuz 2017

Kadıköy’de STK’lardan 15 Temmuz bildirisi

Kadıköy 15 Temmuz Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasına Kadıköy’deki 103 Sivil Toplum Kuruluşu destek verdi. 15 Temmuz darbe girişiminin kınandığı ve 15 Temmuz ruhunun yaşatılması gerektiğinin vurgulandığı basın açıklamasına AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Zeki Cemal Çeliker STK’ların üyeleri birlikte binlerce Kadıköylü katıldı.

Kadıköylülerin büyük coşku yaşadığı programda Platform adına basın açıklaması yapan Kadıköy 15 Temmuz Platformu Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” mesajı verdi. 15 Temmuz Gazilerinin de konuşma yaptığı programda 15 Temmuzla ilgili acı anılar yadedildi.

Programda selamlama konuşması yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü’ne sert mesajlar verdi. Şahin konuşmasında “Andolsun ki 15 Temmuz’u yaşatanlardan hesap soracağız. Anaları gözü yaşlı bırakanlardan, çocukları yetim bırakanlardan, bu ülkeye bu utancı yaşatanlardan hesap soracağız. Bütün dünya şahit olsun ki Fetullah Gülen denen hainden hesap soracağız” dedi. Şahin’in hesap soracağız mesajı Kadıköylüler tarafından uzun süre alkışlandı.

Basın açıklamasından sonra 103 sivil toplum kuruluşunun üyeleri ve binlerce Kadıköylü, bayrak şovlarıyla birlik beraberlik sloganları attı.

KADIKÖY 15 TEMMUZ PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

Platform adına açıklama yapan Kadıköy 15 Temmuz Platformu Başkanı ve Diyarbakırlılar Vakfı İstanbul Şube Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, “Bizler 15 Temmuz Kadıköy Platformu olarak milli iradeye karşı yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin karşısında durmaya ve unutturmamaya devam edeceğiz.

Ülkemize yapılan bu alçak saldırı, bir işgal girişimiydi. Allah’a şükürler olsun Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Milletimiz cesareti ve feraseti ile hain darbe girişimini durdurmuştur.

Platformumuzda yer alan STK’ların tamamı ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Sn. Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla 15 Temmuz destanı yazılmıştır.

Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıl dönümüne girdik.

Hain darbe girişiminin amacı ülkemizi kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Allah’a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde hepsini atlattık.

Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Allah onlardan razı olsun. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir.

Yargı kurumlarımız, darbecilere ve onların destekçisi hainlere hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, yargılamaların hızlandırılması gerekmektedir.

Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ dahil tüm terör örgütleri ile mücadele kararlı şekilde devam ettirilmelidir.

FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur.

Bir kez daha ifade ediyoruz: İstanbul’un sivil toplum kuruluşları olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Bizler ülkemizin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz güçlü ve büyük Türkiye’dir.” dedi.

selyus