Ana Sayfa YAŞAM 8 Mart 2014

KUDÜS’TE BİR KADIKÖYLÜ

Ocak ayı sonunda beş gün süren bir Kudüs gezisine katıldık. O kadar çok şey gördük ve duyduk ki, bu beş günün her anında öyle bir kaç sayfa ile anlatı

KUDÜS’TE BİR KADIKÖYLÜ

Ocak ayı sonunda beş gün süren bir Kudüs gezisine katıldık. O kadar çok şey gördük ve duyduk ki, bu beş günün her anında öyle bir kaç sayfa ile anlatılacak gibi değil. Adeta film şeridi gibi geçti gözümün önünden. Neler mi gördük?
-Yafa’da gasp edilen camileri, otele dönüştürülen Osmanlı kışlalarını gördük,
-Yine Yafa’da dimdik ayakta duran medeniyetimizin sembolü II. Abdülhamit’in Saat Kulesi’ni gördük, diğer Osmanlı eserlerini gördük,
-El Halil’de gasp edilen Hz. İbrahim camiini gördük. Yüzde 65’i Yahudiler tarafından gasp edilmiş ve X-Ray cihazlarından geçtikten sonra girilebilen. Yine El Halil’de Mescidi Aksa’yı göremeyen yüzlerin hüznünü gördük.
– Sadece Filistinliler Mescidi Aksa’ya gitmesin diye inşa edilen 30 metre ile 60 metre arasında 700 km uzunluğundaki utanç duvarlarını gördük.
-Altından 62 adet tünel kazılan ve yıkılsın diye altına kimyasal dökülen ama hala dimdik ayakta duran Mescidi Aksa’yı gördük.
-O kadar mübarek bir yer ki hemen hemen bütün Peygamberlerin hayatlarının kesiştiği bir yer orası. Hz. Davud, Hz. İbrahim, Hz. Yakup, Hz. İshak, Hz. Meryem, Hz. İsa (A.S.), Hz. Ömer ve onlarca sahabenin kokusunu duyduk orada.
-Her karış toprağında, taşında dedemiz Osmanlı’nın adını duyduk. Kudüs’te dolaşırken bir an Fatih’te, Eminönü’nde, Eyüp’te gibi hissettik Yavuz’u, Kanuni’yi, II. Mahmut’u, II. Abdülhamit’i, şimdilerde TİKA’yı gördük.
Başka neler mi gördük? Gasp edilmiş toprakları, evinden sürülmüş insanları gördük. Bizleri gördüklerinde Erdoğan, Erdoğan, Polat Alemdar, Polat Alemdar diye seslenen yüzlerce Filistinliyi gördük. Türk olduğumuzu anladıklarında koşup boynumuza sarılan, bizlere sevgi ve saygı duyan, gözleri ve kulakları hala İstanbul’a bakan hala bizden ümitli olan onlarca Filistinli gördük.
30-40 metre evlerine milyonlarca dolar verilen, o kadar zor şartlarda yaşamalarına rağmen evlerini, yurtlarını, topraklarını satmayan onurlu Filistinlileri gördük.
Daha mı? İşgalci İsrail’in bu topraklara gelinmesin diye havalimanında yaptıkları zulmü gördük. Eminim bunları hiçbir yerde göremezdik ve eminim ki sizler oralara gidince daha da fazlasını göreceksiniz.

Selçuk AKTÜRK

Etiketler:
selyus