Ana Sayfa YAŞAM 26 Mart 2016

Medeniyet Yolcuları Çanakkale Şehitlerini andı

Medeniyet Yolcuları ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Şehitlerimizi unutmayarak ortaklaşa “Çanakkale Şehitlerini Anma ve Anlama” programı düzenlendiler..

Medeniyet Yolcuları ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Çanakkale Şehitlerini Anma ve Anlama” programı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katılımıyla gerçekleşti. Programa ayrıca Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdür Hüseyin Aydoğdu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar ve Sancaktepeliler katıldı.

22 Mart Salı günü Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda bu yıl 101.yılını kutladığımız “Çanakkale Deniz Zaferi”nin tarihimizdeki önemine değinen Başkan İsmail Erdem,” Bizim gençlerimiz tarihini bilmeli, öğrenmeli, yaşamalı ve geçmişine sahip çıkmalıdır. Sevgili gençlerimizin de Çanakkale ruhuna sahip çıkması en büyük arzumuzdur. 7 düvele karşı canları pahasına mücadele eden ve şehit düşen 250 bin Mehmetçiğimize buradan selam olsun, mekânları cennet olsun.” dedi.

Çanakkale destanının gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza çok anlamlı bir mesaj verdiğini belirten Başkan Erdem, Çanakkale Zaferi’nin en az İstanbul’un fethi kadar önemli bir zafer olduğunu, vatan ve bayrak sevgisi adına çok büyük bir önem arz ettiğini, belirtti. Ülkemize, devletimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizen Başkan Erdem, salonda bulunan gençlerden, Çanakkale’ de savaşan, şehit düşen Seyit Onbaşı ruhuna sahip olmalarını istedi.

Konuşmasına bu yıl hayata geçirdikleri Medeniye Yolcuları eğitim projesi hakkında bilgi vererek devam eden Başkan Erdem, “Medeniye Yolcuları eğitim projemiz bir yıldır yoğun çalışmalarımız neticesinde hayata geçirdiğimiz ve Medeniyetimizin yeniden ihyasında görev alacak Milli ve Manevi değerlerine bağlı yeni bir gençliğin adıdır. Bu gençler bugün burada düzenlemiş oldukları Çanakkale Şehitlerini Anma ve Anlama programı ile bir kez daha ümitlerimizi yeşertti. Bu vesileyle Medeniyet Yolculuğunda bizlerle birlikte yürüyen eğitimcilerimize, evlatlarımıza ve görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç ise yaptığı konuşmada: “Yüksek fazilet örneğinin kahramanca sergilendiği bu zaferde milletçe Çanakkale ruhunu anlayıp, o ruhla birlik, beraberlik ve huzurumuzu devam ettirmeliyiz. Şehitlerimiz, bu toprağı bizlere armağan etmişler. Bu armağana sahip çıkıp onlara layık torunlar olmalıyız” şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferinin anlam ve önemini içeren bilgilerin verildiği programda, Medeniyet Yolcuları öğrencilerinin Çanakkale savaşını anlatan gösterileri, okunan Kuran tilaveti ve yaptıkları eşsiz şiir sunumu salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

selyus