Ana Sayfa YAŞAM 30 Mayıs 2017

Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi Esenler’de anıldı

Anadolu’nun manevi mimarlarından Mehmed Zahid Kotku’nun anıldığı programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün Türkiye’ye önemli çağ atlatmış kadrolar üzerinde çok emeği olan Mehmed Zahid Kotku’ya büyük vefa borcumuz var” dedi.

Esenler Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında Anadolu’nun gönül mimarları anılıyor. Programlar çerçevesinde bu yıl ilk olarak İslâm Alimi Mehmed Zahid Kotku, Esenler’de anıldı. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇAĞ ATLATAN KADROLARDA EMEĞİ VAR

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bir konuşma yaptı. Göksu, “Bu toprakların gönül sultanlarını bu meydanda anarken istiyoruz ki, Esenler’de yetişen çocuklarımız bu toprakların gönül erlerini tanısınlar. Mehmed Zahid Kotku, bu toprakların manevi mimarlarından biridir. Bugün Türkiye’ye önemli çağ atlatmış, Türkiye’yi yön veren bir ülke haline getirmiş kadrolar üzerinde en büyük emeği olanlardan biridir. Kendisine çok büyük bir vefa borcumuz var” dedi.

“CEMAATLER CEMİYETE ADAM YETİŞTİRİR”

Programda Mehmed Zahid Kotku’yu anlatan Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, özetle şunları söyledi:

“Bu topluluğun mayasını çalan en önemli insanlardan biridir Mehmed Zahid Kotku. Bir Müslümanda olması gereken tatlı dil ve güleryüz O’nda mevcuttu… Kendisinin çok önemli bir sözü vardır, ‘Cemaatler cemiyete adam yetiştirir, cemaate değil’ diye. İşte bu sözü İslamiyet için çok önemlidir.”

İLAHİLER İLK KEZ MEHTER EŞLİĞİNDE OKUNDU

Programın sonunda, Türkiye’de ilk defa ilahiler mehter eşliğinde okundu. Sufi Mehter, Tasavvuf Müziği sanatçıları Mustafa Demirci ve Murat Necipoğlu öncülüğünde, ilahileri mehteran takımı eşliğinde okudu. Sufi Mehter, dinleyenlerden büyük alkış aldı.

selyus