Ana Sayfa YAŞAM 26 Mart 2016

Mehmet Akif Ersoy’a vebalı gibi davranıldı!

Fatih Akbaba, “İstiklal Marşı’mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, o dönemin bazı yöneticileri tarafından öldükten sonra bir vebalı gibi davranılmış olmasını hiçbir vicdan ve mantık ne kabul edebilir ne de izah edebilir!

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatının marka programı ‘Fasl-ı Siyaset’in; 93. program konuğu Sosyal İletişim Uzmanı, Eğitimci Yazar Fatih Akbaba oldu.

Fatih Akbaba’nın ‘İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ konularının işlediği programın moderatörlüğünü Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Av. Mehmet Denizoğlu gerçekleştirdi.

İstiklâl Marşımız ve İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlatan Akbaba, programa katılan Kadıköylülere muhteşem ve duygusal anlar yaşattı.

Mehmet Akif Ersoy´un hayatı ve düşüncelerinden kesitler anlatan Akbaba, İstiklal Marşı’nın mısralarındaki anlamlarını açıkladı. Akbaba programda Mehmet Akif´in gençlik yılları ve ölümünden sonra yaşanan olumsuzluklardan bahsetti. Öldüğü zaman Akif´in ölüm haberinin basında hiç yer almadığını vurgulayan Akbaba, “Önemli olan Mehmet Akif´in şiirlerini iyi okumak değil fikri ve sosyal dünyamızda Akif´in fikirlerinden hangi izler taşıdığımızın sorgulamasını yapmaktır. Hepimiz isteriz ki Akif gibi bir çocuğumuz olsun. Bunu isteyebilmek için önce Emine Şerife Hanım gibi bir anne, Tahir Efendi gibi bir baba olmak gerekir Fatih Akbaba halkın gözyaşlarıyla izlediği duygu yüklü konuşmasında Akif’in cenazesiyle ilgili kısmında çarpıcı tespitlerde ve ifadelerde bulundu.

Fatih Akbaba, “İstiklal Marşı’nın Şairine o dönemin bazı yöneticileri tarafından öldükten sonra bir vebalı gibi davranılmış olmasını hiçbir vicdan ve mantık ne kabul edebilir ne de izah edebilir! Bize yakışan Mehmet Akif Ersoy’un fikirlerinden ve insani duruşundan faydalanmak ailemize, toplumumuza ve devletimize katkıda bulunmaktır. İşte o zaman Mehmet Akif Ersoy’u anlayabiliriz!” dedi. Akbaba, daha sonra İstiklal Marşının geneli üzerine yorum ve düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı.

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Faslı Siyasetin 93. oturumunda Eğitimci Yazar Fatih Akbaba ile Kadıköylüleri buluşturmanın, ‘İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u güzel bir anlatımla Kadıköylülere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muhteşem sunumuyla Faslı Siyaset kitabımıza anlamlı bir sayfa ekleyen Fatih Akbaba’ya şükranlarımızı sunuyoruz. Değerli katılımcılarımıza da teşekkür ederim” dedi.

İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, gecenin sonunda isminin hat yazısıyla kaligrafi edildiği çini tabağı programın konuğu Fatih Akbaba’ya takdim etti.

selyus