Ana Sayfa YAŞAM 14 Mart 2021

Mehmet Boynukalın, “Aileyi yönetme hakkı erkeğe verilmiştir”

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Baş İmamı Profesör Doktor Mehmet Boynukalın, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla aile yapımız üzerindeki tehditlere dikkat çekti.

“Aile toplumun, milletin, devletin en küçük birimidir.” diyen Profesör Doktor Mehmet Boynukalın, “Kur’an-ı Kerim bu birimin yönetim hakkını erkeğe vermiştir (Nisa suresi 34). Dine, akla ve yaratılışa/fıtrata, insanın doğasına uygun olan da budur.” ifadelerini kullandı.

‘İŞ İŞTEN GEÇMEDEN YANLIŞIMIZI ANLAMALIYIZ’

Aile yapımız üzerindeki tehditlere dikkat çeken Profesör Doktor Mehmet Boynukalın, “Nitekim 2001’e kadar yürürlükte kalan eski medeni kanun ailenin reisinin erkek olduğunu kabul ediyordu. Yaratılışa/fıtrata ve adalete aykırı olan kanunların bir gün mağlup olması kaçınılmazdır. Yaratılışa, fıtrata, Allah’ın hükmüne karşı çıkanlar mutlaka bir gün yanlış yolda olduğunu anlayacaktır. Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması.” dedi.

‘ERKEK AİLESİNİ ADALETLE YÖNETMELİDİR’

İslam Hukuku’nun kadının hakkını da koruduğunu şöyle ifade etti:

“Erkek, Allah’ın kendisine verdiği yönetim hakkını kötüye kullanır ve eşine zulmetmeye başlarsa İslam’a göre ona da engel olunur; erkek ailesini adaletle yönetmek zorundadır; aksi takdirde İslam hukuku da çeşitli şekillerde buna müdahale eder ve zulmü ortadan kaldırır.” Yeni Akit

selyus