Ana Sayfa YAŞAM 23 Mart 2021

Nilgün Diptaş, “Dünya, kadın ruhuyla yeniden tasarlanmayı bekliyor”

NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş, Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği faaliyetlerini ve neden özellikle kız öğrenciler ve kadınların eğitimi üzerinde durduklarını anlatarak başladığı konuşmasında Kadınların, ekonomik, politik, akademik, tüm alanlarda varlık göstermesinin gerekliliği üzerinde durdu ve “Dünya, kadın ruhuyla yeniden tasarlanmayı bekliyor.”

65’inci Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu etkinlikleri dijital ortamda gerçekleşti.

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD), Birleşmiş Milletler bünyesinde online gerçekleştirilen 65.Kadının Statüsü Komisyon Oturumunda MÜSÜAD Usa ve Give Them a Hand Foundation ile birlikte “Kadın Ve Kız Çocukların Güçlendirilmesi: Siyasi, ekonomik ve kamusal yaşamda Liderliğe Hazırlık” başlıklı oturum düzenledi.

Birleşmiş Milletler 2030 sürdürülebilir Kalkınma Gündemi dâhilinde gerçekleştirilen programa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk katıldı. Çevrim içi gerçekleştirilen oturumda Selçuk, dünyada koronavirüsten en fazla etkilenen gruplardan birinin kadınlar olduğunu vurguladı. Salgınla mücadelede Türkiye’nin rol model olduğunu söyledi. Selçuk, kadınların kamusal yaşama ve karar alma süreçlerine “tam ve etkin” katılımına değinerek, “Tüm dünyada kadınların güçlendirilmesi için koordineli politikalara ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş, Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği faaliyetlerini ve neden özellikle kız öğrenciler ve kadınların eğitimi üzerinde durduklarını anlatarak başladığı konuşmasında Kadınların, ekonomik, politik, akademik, tüm alanlarda varlık göstermesinin gerekliliği üzerinde durdu ve “Dünya, kadın ruhuyla yeniden tasarlanmayı bekliyor.” ifadesini kullandı.

MÜSÜAD USA Yönetim Kurulu Üyesi Mine Anlar kız çocuklarının eğitiminin önemine değinirken, Marmara üniversitesi Kadın araştırmaları merkezi müdürü Profesör Doktor Fatma Ayanoğlu, kadınların istihdamı için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Give Them a Hand Foundation kurucusu ve Birleşmiş Afrika Kongresi Başkanı Gordon M. Tapper moderatörlüğünde gerçekleşen oturum,  Unesco Kültürel Diplomasi İyi niyet Elçisi Hedva Ser, iş kadını Ayten Mirzoyeva, Krista Kim ve Keiya K. Rayne’in konuşmaları ile devam etti.

selyus