Ana Sayfa YAŞAM 12 Mart 2016

Ömerli’de Singer, ÇERİDER kadınlar buluşması

Çekmeköy Rizeliler Derneği ile Singer ortaklaşa “8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenledi.. Çekmeköy Rizeliler Derneği Başkanı Neşegül Çiftçi ile Singer Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak’ın öncülüğünde Ömerli’de düzenlenen kadınlar günü programına Çekmeköy Kaymamı Cemal Hüsnü Kansız ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’da katıldı.

Çekmeköy Rizeliler Derneği ile Singer ortaklaşa “8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenledi. Çekmeköy Ömerli’de organize edilen programda Singer dikişi eğitim hocaları nezaretinde bu yörenin kadınlarına dikiş eğitimleri verildi. Çekmeköy Rizeliler Derneği Başkanı Neşegül Çiftçi ile Singer Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak’ın öncülüğünde düzenlenen kadınlar günü programına Çekmeköy Kaymamı Cemal Hüsnü Kansız ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’da katıldı. Singer katılımcı kadınlara çeşitli hediyeler verdi.  

BU PROGRAMIN İÇİNDE EĞİTİM VAR, KADIN VAR, EMEK VAR

Programın açılış konuşmasını yapan Çekmeköy Rizeliler Derneği Başkanı Neşegül Çiftçi, “Değerli konuklar, 4 mahallemizin kıymetli hanımları hepinize öncelikle hoşgeldiniz diyorum. Buraya gelen hanımlarımıza söylenecek sözler bitmez diye düşünüyorum. Çekmeköy Rizeliler Derneği ile Singer’in ortaklaşa düzenlediğimiz program için bir aradayız. Dolayısı ile bu programın içinde eğitim var, kadın var, emek var. Buraya gelen hanım kardeşlerimize Singer yetkileri aracılığıyla eğitim verilecek. Ben tekrar katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

KADINA DEĞER VERMEK!

Daha sonra kürsüye gelerek söz alan Singer Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, “Bugün sizlerle bir arada olmaktan bizde mutluluk duyuyoruz. Singer bildiğiniz gibi hepimizin kullandığı bir marka. Dünya Kadın Günü’nde de sizlerle böyle bir aktivitede beraber olmak bizim için çok gurur verici. Singer aynı zamanda kadınlara da ithaf edilmiş bir alet. Bugün burada Dünya Kadınlar Günü amacıyla beraber olduğumuz için bugünün anlamına binaen Singer’in ilk nasıl olduğunun kısa bir hikâyesini sizinle paylaşmak isterim.

Karısına aşık olan Isaac Merritt Singer dikiş yaparken zorlanmasın diye ona güzel bir sürpriz yapar. Aşk önce kumaşlara, renklere ve hayallere dokunur. Sonra iğne ve iplikle buluşur. Isaac Merritt Singer; karısının bitmek, tükenmek bilmeyen dikiş uğraşını görür ve onu bu dertten kurtarmanın yollarını arar. Narin parmakları ve güzel gözleri yorulmasın diye düşlerini gerçeğe dönüştürür ve 1850’de buluşlar dünyasına müthiş bir icat ekler. 12 Ağustos 1851 yılında da bu icadı için patent alan Singer, sadece karısının değil, bu makinayı satın alabilecek herkesin yükünü azaltmış olur” diye konuştu.

“ÖMERLİ’YE YAKIŞAN BİR SALON OLACAK”

Ömerlilere salon müjdesi vererek konuşmasına başlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Buraya Ömerli’ye yakışan bir salon yapacağız inşallah. Burayı tamamen yeniliyoruz. Bu eski haliyle bu toplantınız son olur inşallah. Arkadaşlarımız bu salonun fizibilitesini yaptı. Burayı daha donanımlı, düğün, nişan ve toplantılarınızı yapabileceğiniz çok güzel bir salon haline getireceğiz inşallah. Ömerli’ye yakışacak hizmeti, bu mekanı daha güzel bir hale getirerek gerçekleştirmiş olacağız.  Çekmeköy Rizeliler Derneği Başkanı Neşegül Çiftçi kardeşime de bu güzel etkinliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada dünya kadınlar günü bir araya gelen hanımlara dikiş-nakış eğitimi verilecek. İnşallah faydalı bir eğitim olur. Bu salonda daha güzel etkinliklerde beraber olmak dileğiyle..” şeklinde konuştu.

 

selyus