Ana Sayfa YAŞAM 28 Aralık 2015

Önder Kim’den ön yargısız hayati bir proje

Önder Kim Platformu, Maltepe çocuk cezaevinde kalan dezavantajlı 12-18 yaş grubu ergenlerin istihdama yönelik eğitilmesi ve sertifika almaya hak kazanıp işe yerleştirilmeleri sağlayacak. Bu projeyle cezaevi bünyesinde kurulacak atölyeler de öğretmenlerimiz tarafından eğitimler verilecek ve bu çocukların işe alımları konusundaki ‘Ön yargıları’ ortadan kaldırmak hedeflendi.

Önder Kim Platformu, önemli ve hayati bir projesini hayata geçirmek üzere yola çıktı. Önder Kim Platformu, bundan bir yıl önce Üsküdar Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi’nin kaleme aldığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ön elemeden geçen bu projenin ortağıdır. Proje; Maltepe çocuk cezaevinde kalan dezavantajlı 12-18 yaş grubu ergenlerin istihdama yönelik eğitilmesi ve sertifika almaya hak kazanıp işe yerleştirilmeleri sağlayacak bir AB projesidir. Cezaevi bünyesinde kurulacak atölyeler de öğretmenlerimiz tarafından eğitimler verilecek ve bu çocukların işe alımları konusundaki ‘Ön yargıları’ ortadan kaldırmak hedeflenmiştir.

GECEYE KATILAN İSİMLER

Projeye destek bulmak amacıyla Önder Kim Platformu tarafından organize edilen geceye: Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kız kardeşi Perihan Demiray, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul Anadolu Yakası Başsavcı Vekili Hüseyin Aksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Av. Mustafa Demiral, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, Üsküdar’ın tanınmış işadamı Erdal Çurgotay, Üsküdar Emekliler Dernek Başkanı Fatma Önerge ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

“PROJEYE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Güler Çurgotay, “Üsküdar Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi Selminaz Adıgüzel hanımefendi bundan bir yıl kadar önce Avrupa Birliği’ne sunulmak üzere bir projeden bahsettiler. Kendilerinden projeyi dinledik. Bu proje çok çok hoşumuza gitti. Biz size projenin detaylarından bahsedeceğiz. Ancak ondan önce bizi kırmayıp buralara kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bu projeye destek veren Üsküdar Kaymakamlığımıza, Üsküdar Belediye Başkanlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve duyarlı yardımsever dostlarımıza şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu. 

“BU BENZERİ VAKIFLAR, PLATFORM İLE DERNEKLER SAYESİNDE ÜLKEMİZDE STK’LARIN ÇOK İYİ ÇALIŞTIĞINA ŞAHİTLİK EDİYORUZ”

Bu projeye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak destek verdiklerini söyleyen Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, “Önder Kim Platformu’nun dezavantajlı çocuklarla ilgili yaptığı proje sebebiyle bir arada bulunuyoruz. Tabi bizim kültürümüz ve bizim medeniyetimiz güzel çığır açan insanların yaptıklarından dolayı hayır yazılacağını, aynı zamanda hem yapanlara hem bayrağı taşıyanlara yazılacağını öğütler. Birde anlamlı ve değerli olan şudur ki elbette her şeyi devletten bekleyemeyiz. Gelişmiş dünyada da böyledir. Devlet yapsın, biz yan gelip yatalım diyemeyiz. Bu sosyal sorumluluk adı altında söylediğimiz şeylerin aynı zamanda inancımızın da gereğidir. Bu ve benzeri çalışmalarla elbette ki eğitimin kalitesi artıyor. Ülkemizin kalitesi artıyor. İnsanlarımızın da kalitesi artıyor. Bu benzeri vakıflar, platform ile dernekler sayesinde ülkemizde STK’ların çok iyi çalıştığına şahitlik ediyoruz. Ben bu vesileyle Önder Kim Platformu ve benzeri kuruluşların yaptığı şeyleri taktir ediyorum. Bu projenin de başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“BİZDE ÜSKÜDAR BELEDİYESİ OLARAK BU GÜZEL PROJEYE DESTEK VERİYORUZ”

Bu projenin üzerinde hassasiyetle durduklarını ifade eden Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, “Çok değerli katılımcılar, söylenecek şeyleri arkadaşlarımız dile getirdiler. Özellikle de milletvekilimiz konunun üzerine hassasiyetle durdu. Bizde Üsküdar Belediyesi olarak bu güzel projeye destek veriyoruz. Bizde, Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle güzel projelerin her zaman yanındayız. Önder Kim Platformunda emek veren herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

ONLAR SU KUYULARINI KİLİSELERİN BAHÇELERİNE AÇIYORLAR!

Bu projesi önemli bulduğunu özellikle belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin inşası için Sivil Toplum Kuruluşu çatısı altındaki buluşmalarla birey için, mahalleler için, ilçeler için ve ülkemiz için bu önemlidir. Afrika’daki varlığımızın en önemli gerekçelerinden biri; bizim Sivil Toplum Kuruluşlarımız Afrika’da bugün geldikleri noktadır. Afrika’da son yıllarda Hristiyanlaşmanın önüne set çekilmişse bunun müsebbibi sizlersiniz. Orada edilen bütün duaların adresi sizlersiniz. Çünkü Avrupalı STK’lar su kuyularını evin önüne açmıyorlar. Onlar su kuyularını kiliselerin bahçelerine açıyorlar. Sebep; amaçları oradaki insanların su ihtiyaçlarını karşılamak değil, onlara insan olduklarını hatırlatmak değil, orada Hristiyanlık kültürünün arkasına saklanarak süreç yönettikleri için açılan su kuyularının tamamına yakını Kiliselerin bahçelerindedir. Dolayısıyla son dönemlerde Avrupa ve ülkemizdeki Sivil Toplum Kuruluşları’nın oralarda büyük işler görmüştür. Ha keza Türkiye içerisinde de herkes kendi perspektifinde bir sorumluluğu üstlenme gayreti içindedir. Maltepe Cezaevinde yatan çocuklarımız için Önder Kim Platformu’nun medeniyet çizgisi içinde sahip çıkması taktire şayandır. Bu güzel proje için bizde hangi rol düşüyorsa seve seve yapmaya hazırım” dedi. 

selyus