Ana Sayfa YAŞAM 20 Nisan 2015

Peygamber Efendimize sesleniş

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı, Başkan İffet Polat öncülüğünde düzenlediği Kutlu Doğum Haftası Programı’na AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’da katıldı.

“Kadınlardan Peygambere Sesleniş” temasıyla, İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekilleri, Milletvekili  adayları, çeşitli ülkelerin İstanbul konsoloslarının eşleri, ilçe başkanları, belediye başkanları eşleri ile kadın kolları teşkilatın her kademesinden çok sayıda İstanbullu kadın katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, programda yaptığı konuşmaya, “Efendimizi anmamıza, kutlu yolunun izini sürmemize vesile olan AK Parti İstanbul Kadın Kolları, tebrik ve takdiri hak ediyor. İffet Polat hanımefendi ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diyerek söze başlaması, İl kadın kollarını onurlandırdı ve çok mutlu etti.

İNSANLIK, HZ. PEYGAMBERİN DAYANIŞMA RUHUNA MUHTAÇTIR

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Peygamber Efendimiz ile ilgili olarak, annesi Hz. Amine, eşi Hz. Hatice ve büyük şairler tarafından söylenen sözleri paylaşarak, Peygamberimizin yaşadığı ve çeşitli ayetlerde geçen bazı olayları anlattı. Başkan Polat, “Günümüz insanlığı ile 1500 sene evvelki Yüce Nebinin geldiği dönem arasında işlenen zulümler, haksızlıklar açısından bir fark yoktur. Zulüm baştan aşağı dünyayı sarmış durumda. Fakir milletlerin sömürüldüğü, insanların işçi adı altında köleleştirildiği, çocukların kız veya erkek ayırt edilmeden fakirlik korkusuyla öldürüldüğü, aşk ve sevginin yerine çıkarların, menfaatlerin konulduğu, bireyselleşme ve hedonizm putlarının Allah’a kul olmanın önüne geçtiği karanlık bir dönemi yaşıyoruz. Buhran ve arayış içerisindeki insanlık artık Hz. Peygamberin taşıdığı, temsil ettiği tüm güzellikleri, adaleti, merhameti, barışı, kardeşliği, iyilikte dayanışma ruhuna muhtaçtır.”

PEYGAMBERİMİZİ ANLAYANLAR MUTLULUĞU BULMUŞTUR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da programı izleyenlere seslendi. İBB Başkanı Topbaş, “Peygamberimizi anlayanlar, izinden gidebilenler huzuru ve mutluluğu bulmuştur. Her Peygambere, yaşadığı dönemde farklı farklı sıkıntıların çözümü için bir takım özellikler verilmiştir. Peygamber Efendimiz, insanlığı yok olmuş bir toplumu merhamet toplumuna dönüştürmede vesile olmuştur. Öyle bir vesile ki; tüm insanlığa verilen bir mesaj, oradan neşet ederek, bir insan ömrü kadar zaman içerisinde 3 kıtada etkin hale gelmiş ve bugün milyarlarca insanı aydınlatıyor. Peygamberimiz, mükemmel insan olabilmenin sırlarını bize vermiş, sadece kendimiz için değil, ötekiler için de yaşama anlayışını bizlere öğretmiştir. Biz de Peygamberimizi daha iyi anlama ve anlatma adına bu haftayı değerlendirmeye çalıştık. Kadın Kollarımıza bu başarılı organizasyon için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

HZ. PEYGAMBERİN HAYATINDA BÜTÜN EVRENE MERHAMET VARDIR

Programda bir konuşma yapan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Peygamberimizi anmakla ilgili söze başlarken ‘rahmet’ ve ‘merhamet’ kelimeleri akla geliyor. Merhametin ne demek olduğunu Peygamber Efendimizin hayatında görüyoruz. 21. yüzyıldayız ve şimdi sözlüklerde merhamet kelimesinin karşılığında ‘acıma hissi’ yazıyor. Peki merhamet gerçekten acıma mı demektir? Benim için, acımak merhamet demek değildir. Çünkü acımak pasif bir duygudur. Oysa merhamet dediğinizde; kökü rahmet olan, kökü derinlerde olan, sadece acımakla kalmayıp, tutup kaldıran, okşayan, yardım eden, aktif bir süreçten bahsetmiş olursunuz. Merhamet sadece insana özgü bir şey değil. Hz. Peygamberin hayatında; nebatata, bitkiye, hayvana, bütün yaratılmışlara ve bütün evrene merhamet vardır. Elbisesinin üzerinde uyuyan kedi uyanmasın diye elbisesini kesen bir Peygamberimiz var. Sadece zenginin fakire merhameti de değil. Her kesimi ve insanın kendi nefsini de içine alan bir merhamet anlayışı. Bu anlayışı anlamak ve anlatmak için düzenlenen bu organizasyon gerçekten hepimizi çok mutlu etti. Bu güzel organizasyon için Kadın Kollarımızda çalışan kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin davasının ülkemizde daha güçlü dillendirilmesi için gösterdikleri çabalarda başarılar diliyorum.” dedi.

PEYGAMBER EFENDİMİZDEN FEYZ ALALIM

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, programda yaptığı konuşmaya, “Efendimizi anmamıza, kutlu yolunun izini sürmemize vesile olan AK Parti İstanbul Kadın Kolları, tebrik ve takdiri hak ediyor. İffet Polat hanımefendi ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” diyerek başladı.

Sare Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “Kutlu doğum, yüzyıllardır bu toprakların hamurunu yoğurmuş ve Peygamber aşkını milletimizin en temel vasfı haline getirmiştir. Yüzyıllar boyu şairlerimiz, en güzel mısralarını onun için söylemişlerdir. Bu muhabbetle bir araya gelmek de hepimiz için bir mutluluk vesilesi oluyor. Yurdumuzun her köşesinde Nisan ayı boyunca getirilen salat ve selamlarla kalplerimiz mutmain oluyor, idrakimiz açılıyor. Her yıl, her gün ve her zaman ziyadeleşen bir heyecanla, Peygamberimizin söz ve fillerini yad ediyoruz. Milletimizin gönlündeki Peygamber aşkı, gönüllerden dünyaya yayılıyor. Onun rehberliği sayesinde helal kazancı makbul biliyoruz, yetimlere şefkat gösteriyoruz. Bizim Peygamberimiz; çocuklara, tabiata, hayvanlara merhamet eden bir peygamber. Yaşlıların hal ve hatırını soran, zayıfları koruyan ve kollayan bir rehber. Bütün dertlerimizin devası olarak; sadece kendimiz için değil, yakınlarımız için, çocuklarımız için, Peygamber Efendimizden feyz alalım ve onun ahlakıyla aklanalım.”

Konuşmaların ardından, Sare Davutoğlu hanımefendi ve İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Peygambere Sesleniş Temalı Şiir ve Kompozisyon Yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini takdim ettiler.

Etiketler:
selyus