Ana Sayfa YAŞAM 2 Kasım 2021

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Darülaceze programına katıldı

Darülaceze geleneksel buluşmaları kapsamında bu yıl basın mensuplarını ağırladı. Etkinliğe RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, onur konuğu olarak katıldı. Şahin, Darülaceze’nin uluslararası tanınırlığının artırılması için medyadan destek istedi.

Darülaceze, 1895 yılında ihtiyaç sahiplerine ışık olmak için kuruldu. 126 yıl içinde 30 bini çocuk, yaklaşık 72 bin kişiye şefkat yuvası oldu.

Halen 600’e yakın sakini olan ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci’nin öncülüğünde gerçekleşen Darülaceze 11. geleneksel buluşma kapsamında kapılarını açtı.

ŞAHİN BASIN MENSUPLARINDAN DESTEK İSTEDİ

Darülaceze, 11. geleneksel buluşmalarının onur konuğu olan ve Darülaceze’nin özellikle uluslararası kamuoyuna anlatılması gerektiğini belirterek basın mensuplarından bu konuda destek isteyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Böyle bir yapının uluslararası alanda da izlenirliğini ve bilinirliğini artıracak bir yapım olmasını ben sizlerden istirham ederim. Buranın tanıtımını, daha çok bilinmesi, daha çok insan tarafından böyle bir medeniyetin nelere kadir olduğunun gösterilmesi anlamında ben de bundan sonraki süreçte çok farklı bir anlayışa sahip olacağımı bildirmek istiyorum” dedi.

selyus