Ana Sayfa YAŞAM 6 Aralık 2017

Sancaktepe Belediyesi engellileri unutmadı

Sancaktepe Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte katılımcılara eğlence dolu dakikalar yaşattı.

Engelli bireylerin sorunlarının çözümü ve halkın bilinçlendirilmesi çalışmalarına büyük önem veren Sancaktepe Belediyesi, engelli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Sancaktepe Belediyesi EDEV tarafından Dünya Engelliler Günü kapsamında Samandıra Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi. 4 Aralık Pazartesi günü düzenlenen etkinliğe, AK Parti eski Milletvekili Gürsoy Erol ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem katıldı. Sancaktepe Belediyesi tarafından titizlikle organize edilen engelliler program süresince gönüllerince eğlenerek keyif dolu dakikalar yaşadı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Hayatın insanlar tarafından kolay yaşanılabilir hale getirilmesi hepimizin görevi. Biz yerel yöneticiler de engellilerin bu mücadelelerinde onların yanlarında olmak için çaba sarf ediyor, sorumluluk bölgelerimizi onların da rahatlıkla yaşayabilecekleri bir şekilde düzenlemeye çalışıyoruz” dedi. Engelli olmanın kişilerin kendi tercihi olmadığı için çevrenin engellilere yardımcı olmasını ifade eden Başkan Erdem, hayatın zorluklarını daha çok yaşayan engellilerden hayata küsmeden azimle ve gayretle tutunmalarını istedi.

Programda ilk olarak Türkiye’nin değişik yörelerine ait halk oyunları gösterisi yapıldı. Yöresel kıyafetler eşliğinde sunulan halk oyunlarına zaman zaman salonda bulunanlar alkışları ile eşlik etti. Daha sonra engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları anlatan tiyatro gösteri izleyicileri hem güldürdü hem de düşündürdü.

Sıkıntı ve zorluklara rağmen yaşama sevincini kaybetmemek gerektiğinin altı çizilen programı engelli vatandaşlar beğeni ile izlendi. Vatandaşlar: “Herkesin daha duyarlı şekilde engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmasını bekliyoruz. ‘Kafalardaki engellerin’ aşılması dileğiyle engelli vatandaşlarımızın daha sorunsuz ve huzurlu bir hayata sahip olmalarını temenni ediyoruz” dedi.

selyus