Ana Sayfa YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 3 Aralık 2019

Sancaktepe Belediyesi’nden bir ilk: Engelsiz Teknoloji Geliştirme Merkezi

Sancaktepe Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Belediye bu anlamda Engelsiz Teknoloji Geliştirme Merkezi (SETGEM) Tanıtım Toplantısı yaptı.

Necmettin Erbakan Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram ile Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Sancaktepe Belediyesi’nde Engelsiz Teknoloji Geliştirme Merkezi Tanıtım Toplantısı’nda Ayşegül isimli görme engelli kız sahneye çıkarak türkü söyledi. Türkü söyleyen Ayşegül’ü Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü tebrik etti.

BAŞKAN DÖĞÜCÜ, “KAPILARIMIZ HEM TEKNOLOJİYE HEM DE BÜTÜN İSTANBUL’DAKİ BÜTÜN ENGELSİZ KARDEŞLERİMİZE AÇIK”

Toplantıda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “İlk başta duyduğumuzda çok heyecanlanmıştım. Bugün bu heyecanım 10 katına çıktı. Gerçekten İstanbul’da dünyada çok önemli bir projenin adımını atıyoruz. Ben Sancaktepe ile sınırlı tutmuyorum çünkü örnek olacak ve her yerde de el atılacak bir proje ile İnşallah tanışmış oluyoruz. Bu bizim her şeyden önce insanlık vazifemiz. Her şeyden önce bizim gönlümüzün, insanlığımızın gereği. Kapılarımız hem teknolojiye hem de bütün İstanbul’daki bütün engelsiz kardeşlerimize açık. Ve bu vesile ile bugün 3 Aralık engelliler günümüz hayırlı olsun diyorum. Bu proje ile engeliler içerisinde kalmayacak. Sınırlar ortadan kalkacak. Ve yetkilerin içerisinde yeni iş sahalarında kendi emeklerini kıymetlendirecekler. Biz buna bir kere canı gönülden inanıyoruz. Engellerini yıkacak kardeşlerimize yürekten inanıyorum. 18-45 yaş aralığı olan kardeşlerimiz hocalarımız eşliğinde eğitim alacaklar” dedi.

Toplantı sonrası sahneye çıkarak türkü söyleyen Ayşegül isimli görme engelli kız renkli görüntülere sahne oldu.

MİLLETVEKİLİ BAYRAM, “KİMDEN NE EKSİĞİMİZ VAR?”

Seçim zamanlarında da Sancaktepe’ye şefkat ve merhamet eli değecek diye hep söylediklerini ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, “Engelsiz Teknoloji Geliştirme Merkezi ile daha önce söz verdiğimiz şefkat ve merhamet elini değdirmiş olacağız. Ben SETGEM’e setleri geçme merkezi diyorum. Bu önemli projede emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere üniversitedeki hocalarımıza ve diğer sorumlulara teşekkür ederim.

Allah’a şükürler olsun ki cumhurbaşkanımız ve AK Parti hükümetleri döneminde engellilerle ilgili çok daha fazla yol kat ettik.

Engelliler olarak çıtayı hep yüksek tutacağız. Kimden ne eksiğimiz var? Bunu düşüneceğiz. Devlet de, belediyeler de, resmi idareler de, özel işyerleri de, elleriyle ve ayaklarıyla idare edilmiyor. Düşünceyle, beyinle o yaşanan ruhla idare ediliyor. O yüzden engelli kardeşlerimiz noktasında şükürler olsun çok yol kat ettik. Psikolojik güvenle engelleri aştık” diye konuştu.

selyus