Ana Sayfa YAŞAM 20 Mart 2016

Ümraniye’de Çanakkale Şehitleri için Kur’an okundu, dualar edildi

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı münasebetiyle 81 il ve 987 ilçenin merkez camilerinde, sabah namazında aynı anda milyonlarca el, şehitlerin ruhu için duaya açıldı. Şehitleri anma programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ da katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde, Çanakkale Şehitleri’nin aziz hatıraları için anma programı düzenlendi. 81 il ve 987 ilçede olduğu gibi Ümraniye’de de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı münasebetiyle sabah namazında tüm Türkiye ile aynı anda şehitlerin ruhu için eller semaya açıldı. Medine Camisi’ni dolduran vatandaşlar, sabah namazından sonra Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından tekbirler, tehliller, salat-ü selamlar getirerek şehitlerin ruhlarını şad etti. Şehitleri anma programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ da katıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı münasebetiyle sabah namazı ile başlayan Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, vatanını savunmak için zor şartlarda mücadele veren askerlerin tayınında bulunan buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ile asker ekmeği ikram edildi.

selyus