Ana Sayfa YAŞAM 19 Aralık 2015

Sancaktepe’de Hz. Mevlana saygıyla anıldı

Büyük mutasavvıf ve Mütefekkir Mevlana Celaleddin-i Rumi 742. Vuslat Yılında Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği bir programla anıldı. Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde düzenlenen etkinliği Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanısıra çok sayıda davetli izledi.

Sancaktepe Belediyesi, tasavvufun en büyük alimi olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin 742’nci ölüm yıl dönümünde, 18 Aralık Cuma günü Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksinde anma programı düzenledi. Programa; Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, belediye başkan yardımcıları ve Sancaktepeli vatandaşlar katıldı.

Onun insan düşüncesine verdiği en büyük mesajın aşk, sevgi ve birlik olduğunu belirten Belediye Başkanı Erdem, “Hz. Mevlana İnsan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren ve İslam düşünürlerinin fikir ve sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açmıştır” dedi.  Erdem, Mevlana’nın; din, dil, ırk ayırmayan, her şeyi ve herkesi Allah’ın bir parçası olarak gören bin tasavvuf anlatışının olduğunu  belirten Başkanımız Erdem, konuşmasına şu şekilde devam etti “Bugün özel bir gün. Hz. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 742’nci yıl dönümü. O, ölümü yok olmak ayrılmak olarak algılamamış, Hakk’a kavuşmak olarak algılamış. Geride birçok eser bırakmış. O eserlerde de birliği beraberliği ve insan olma noktasında bu dünyanın fani olduğunu, geçici olduğunu; asıl dünyanın Hakk’a kavuşmak olduğunu bizlere çok net bir şekilde ifade etmiş.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Nail Kesova’nın  Mevlana’nın şiirlerinden, öğütlerinden, işaretlerinden ve ilhamlarından kesitler sunduğu program daha sonra sema gösterisi ile devam etti.

selyus