Ana Sayfa YAŞAM 26 Aralık 2018

Sevgi Seli Derneği, gençlerle Külünk’ü buluşturdu

Sevgi Seli Derneği’nin her hafta düzenlemiş olduğu “Gençlerle Bürokratlar Buluşuyor” programının bu haftaki konuğu, 24, 25, 26. Dönemler AK Parti Milletvekili Metin Külünk oldu.

Yoğun katılım sağlanan programda gençlerin sorunlarını cevaplayan Metin Külünk, Ataşehir’de kültür merkezinin az oluşundan bahsetti.

Engelli ailelerinin çocuk bakım merkezi istiyoruz sorusuna, bazı AK Parti Belediyelerimizde bu uygulama var. Fakat yeterli değil her belediye bu sorumluluğu üstlenmeli ve yeni yaşam engelli istirahat evleri yapılmalı diye cevaplandırdı.

Sevgi Seli Derneği Genel Başkanı Fahri Kol’un konuşmasında Engelli sağlık raporlarındaki yüzde 40 dilimine birçok engellinin takılmalarını ve engelli sayılmamaları büyük oranda mağduriyete uğradıklarını ifade etti. Oysa engelli derecesine göre engelli hakları verilirse daha adil olacağının ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini altını çizdi. Başkan Fahri Kol, aynı zamanda Engelli Otomobil OTV muafiyetinde geçen yıl kanun değişikliğine gidilerek 200.00 TL sınırlandırıldı. Ancak şimdi dolar kurundan ve piyasa zamlarından otomobil fiyatları yüzde 30 arttı. Fakat Engelli OTV’si hala 200.00’de sınırlı. Bu sınırın arttırılması gerektiğini ifade etti.

selyus