Ana Sayfa YAŞAM 12 Şubat 2023

Şile Belediyesi Mobil Aşevi’nden, deprem bölgesinde günlük 10 bin yemek

Başkan Ocaklı, “Bizler Şile olarak elimizden ne geliyorsa yapmak için kolları sıvadık. Yolladığımız çok sayıda tır ve kamyonlarla ulaşan yardım malzemelerinin yanında bölgeye günlük 10.000 kişiye sıcak yemek dağıtacak mobil aracımızı ve temel ihtiyaç olan su ihtiyacı içinde su tankerimizi de gönderdik. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımına başladılar.”

Deprem bölgesine giden Şile Belediyesi Mobil Aşevi, günlük 10.000 vatandaşımıza sıcak yemek ikramında bulunmaya devam ediyor.

Bölgeden edinilen bilgilere göre; Antakya bölgesinde görevini sürdüren Şile Belediyesi Mobil Aşevi afetzedelerin yemek ihtiyacını karşılarken ulaşamayan vatandaşlarda düşünülerek Antakya bölgesi içinde planlanan dağıtım ağı ile sıcak yemekleri iç bölgelere ulaştırdıkları öğrenildi.

Yetkililer Şile Belediyesi olarak, tüm Şileliler adına, hayat normale dönene kadar tüm gücümüzle burada olmaya devam edeceklerini ayrıca bölgede yaklaşık 200 kişiden oluşan gönüllü arama kurtarma ve belediye personelinin görev yaptığını belirttiler.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da yaptığı durum değerlendirmesinde “Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan ailelere sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bizler Şile olarak elimizden ne geliyorsa yapmak için kolları sıvadık. Yolladığımız çok sayıda tır ve kamyonlarla ulaşan yardım malzemelerinin yanında bölgeye günlük 10.000 kişiye sıcak yemek dağıtacak mobil aracımızı ve temel ihtiyaç olan su ihtiyacı içinde su tankerimizi de gönderdik. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımına başladılar.

Bizler buradan hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle birlikte bölgeye gerekli gıda malzemelerini yollayarak aracımız orada hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca hayırsever vatandaşlarımıza, bölgede görev yapan mesai arkadaşlarıma ve gönüllü kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi. Kaynak: Nurcan Kırcalı / Haber Şile

selyus