Ana Sayfa YAŞAM 30 Ekim 2022

Şile’de 29 Ekim Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü Şile’de coşkuyla kutlandı. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın katılımı ile Cumhuriyet korteji ile başlayan kutlamalar, Suat Erdem konseri ile devam etti.

Cumhuriyet’in 99. yıl dönümü Şile’de yüzlerce vatandaşın katılımıyla coşkuyla kutlandı. Şile Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programında Kent Meydanı’nda buluşan yüzlerce vatandaş, Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Sutaşır ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Cumhuriyet Korteji ile 29 Ekim’e özel açılışı yapılan Marina Deniz Sahnesi’ne yürüdü. Coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Suat Erdem Şilelilere konser verdi.

“NİCE 100 YILLARA HEP BİRLİKTE”

Düzenlenen törende Şile Belediyesi tarafından ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de para ödülü verildi. Başkan Ocaklı, yaptığı konuşmada, “Öncelikle 99’uncu yıl dönümünde Cumhuriyetimiz kutlu olsun. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz. İnşallah 100’üncü yılında daha büyük farklı bir coşkuyla kutlarız. Nice 100 yıllara inşallah hep birlikte. Bu akşam güzel bir kortej oldu, kortejin ardından marina bölgemizdeki deniz sahnemizde bir konser olacak, bu konserle beraber buranın açılışını yapmış olacağız vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

selyus