Ana Sayfa YAŞAM 21 Ocak 2021

Sosyal medya ‘bunak kadın’ videosuyla çalkalanıyor!

Halk Tv sunucusu Ayşenur Arslan, programına konuk ettiği İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu’na bir soru sordu 10 saniyede verilen iki ayrı cevap sosyal medyayı salladı!

HA OZAMAN SAYILIR!

Ayşenur Arslan, Avukat Mehmet Durakoğlu’na “Bunak kadın demek hakaret sayılır mı?” sorusunu yöneltti. Durakoğlu, “Hayır sanmıyorum. Tıbbi bir terim” cevabını verdi. Arslan, “Bana diyorlar” diyerek tekrar sorusunu yenileyince Durakoğlu “Ha o zaman sayılır. Olur” dedi.

Aynı soruya çelişkili cevaplar veren Durakoğlu’na sosyal medyadan tepki yağdı.

MEHMET DURAKOĞLU’NDAN KENDİNİ SAVUNAN AÇIKLAMA

Tartışmaların ardından Hürriyet’e konuşan İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Halk TV’deki canlı yayın sırasındaki yanıtlarının çelişki içermediğini, sadece yanıtlarının Ayşenur Arslan’ın soruş şeklinden dolayı farklı şekilde değerlendirildiğini ifade etti. Mehmet Durakoğlu şöyle devam etti: “Ayşenur Arslan, ‘Bunak kadın demek hakaret midir?’ dedi. Canlı yayında verdiğim yanıtı aynen burada tekrarlayabilirim, ‘Bu bir tıbbi terim olarak değerlendirilebilinir. Gerçekten ‘bunamış’ birine ‘bunak’ olduğunu söylemek elbette hakaret değildir. Ancak sonra bu ifadenin kendisine karşı söylendiğini belirtti. Kimin bu sözü söylediğini anlattı. O zaman elbette yanıtım farklı oldu. Ayşenur Arslan, ‘bunamış’ biri olmadığına göre elbette ki bu söz ‘hakarettir’

selyus