Ana Sayfa YAŞAM 23 Ekim 2014

Tapulu arsamıza ruhsatlı cami yapıyoruz

Validebağ Korusu’nun yanında yapımına başlanan camiyle ilgili basın toplantısı yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Vatandaşın talebiyle, ta

Tapulu arsamıza ruhsatlı cami yapıyoruz

Validebağ Korusu’nun yanında yapımına başlanan camiyle ilgili basın toplantısı yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Vatandaşın talebiyle, tapulu arsamıza ruhsatlı cami yapıyoruz. İşin çevrecilikle duyarlılıkla alakası yok, Validebağ ile alakası yok” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’da Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki yapımına başlanan caminin inşaatına bir grup vatandaşın tepki göstermesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

KAMUOYU YANILTILIYOR

Caminin başka bir ilçede yapılması durumunda bu kadar gündeme gelmeyeceğini vurgulayan Başkan Türkmen şöyle konuştu: “Bu cami örneği Silivri’de, Kağıthane’de yapılsa ülke gündemine oturmazdı. Ama Üsküdar olunca ve bu yer de Validebağda olunca gündeme oturuyor. Gündem olmasında hiçbir sorunumuz yok. Ama bu konuları çarptırarak kamuoyunu yanıltmak isteyenler var.

“RUHSATLI CAMİ YAPIYORUZ”

’Cami inşaatı ile doğaya zarar veriliyor” iddiaları var. Üsküdar Belediyesi, “Validebağ Korusu’nda cami yapıyor, yeşili katlediyor” haberleri yapılıyor. Caminin Validebağ Korusu ile alakası yok. Bilerek Validebağ’a çekiyorlar. Cami korunun dışında Altunizade Mahallesi Davutpaşa Sokak’ta, mülkiyeti belediyemize ait alanda. Planda “dini tesis alanı” olarak geçiyor ve ruhsatlı bir cami yapıyoruz. Türkiye’de camilerin yüzde 85’i neredeyse kaçaktır. Ama biz burada ruhsatlı, projesi tasdikli cami yapıyoruz. Ruhsatlı olmasına rağmen bu kadar kıyamet kopuyor, bir de ruhsatsız olsa ne olurdu?
Mahallenin yüzde 80’i yıllardır buraya bir cami yapılmasını istiyordu. Biz de yasal süreçlerini tamamladık. Bu cami bizim bütçemizle yapılmıyor. Bu cami o mahallenin sakinlerinin ve hayırseverlerin bütçesiyle yapılıyor.”

“O ARAZİYİ OTOPARK OLARAK KULLANIYORLARDI”

Cami yapımına tepki gösteren grupla yaptığı görüşmenin detaylarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Türkmen, “Bana geldiler, gelir gelmez “camiye karşı değiliz, yapıya karşıyız” dediler. Bölgede cami yok. Kimse bize çevre duyarlılığı edebiyatı yapmasın. Cami inşaatını mahallelilerin yüzde 80’i istiyor, yüzde 20’si istemiyor. Karşı çıkanlar tamamen menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor. Bunlar sahtekar çevreciler, bunlar Çamlıca Camii’ne de karşı çıktılar. Bunların menfaatlerine dokunduk. 10 yıldır bedava bizim bu alanımızı otopark olarak kullanıyorlardı. Ne çevreciliği. Otoparklarını ellerinden alıyoruz. Bu milletin malını sen otopark olarak kullanamazsın. Otoparkları elden gidiyor bir de cami olunca ezan olunca bunlar değişiyor. Vatandaşın talebiyle tapulu arsamıza ruhsatlı cami yapıyoruz. İşin çevrecilikle duyarlılıkla alakası yok, Validebağ ile alakası yok. Mahalle arası sokaktaki tapulu yerimiz” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Başkan Türkmen, “Yürütmeyi durdurma kararı alındığı” yönündeki iddialara ise, “Bize henüz bir mahkeme kararı ulaşmış değil. Tepki gösteren grup üyeleri, “mahkemeye müracaat ettik cami inşaatının durdurun” diyorlar. Ben de bir hukukçuyum. Mahkemeye müracaat edildi diye çalışma durdurulmaz. Biz idarecilerin her türlü işi yargıya açıktır. Mahkeme “durdurun derse” biz de gereğini yapar ve durdururuz. Eylemci grup belediyemize ait araçlara zarar verdiler ve inşaatın çalışmasını engellediler. Bu şahıslar hakkında, görevimizi aksattıkları için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Canlı bomba betonu deldi geçti

Canlı bomba betonu deldi geçti

selyus