Ana Sayfa YAŞAM 21 Temmuz 2018

Tarihi Kadırga Camiine Üsküdar Belediyesi’nden iki eser

Üsküdar’da 4 yıl gibi kısa bir zamanda 400’den fazla eseri hayata geçiren ve yerel yönetimler anlayışı ile İstanbul’un örnek belediyeleri arasında gösterilen Üsküdar Belediyesi, hizmet sınırlarını Türkiye sathına yayarak Trabzon’da bulunan 557 yıllık Ecdat Yadigarı Kadırga Camisinin şadırvan ve abdesthanesini yapıp açılışını gerçekleştirdi.

Cennet Mekan Fatih Sultan Mehmet Han’ın Temmuz’un üçüncü Cuma’sı Cuma Namazı kıldığı rivayet edilen Kadirga Camiine hizmet götüren Üsküdar Belediyesi, onbinlerce vatandaşın takdirini topladı.

20 Temmuz Cuma günü Cuma namazının akabinde gerçekleşen mütevazı törenin ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, vatandaşlarla birlikte şadırvan ve abdesthanelerin açılışını gerçekleştirdi.

557 yıllık Ecdat Yadigarı Kadırga Camiinde tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Hasretin son bulduğu Onbinlerce gurbetçi hemşehrilerimizin buluştuğu bu günde Camiimizin şadırvan ve abdesthanesinin açılışını da yaptık. Hayırlı olsun” dedi.

selyus