Ana Sayfa YAŞAM 2 Mart 2017

Turgay Güler, “Kefenimiz sırtımızda selamız peşin okunmuştur”

Türk milletinin tarih boyunca hep dik durduğunu belirten gazeteci yazar Turgay Güler, “Biz kefeni sırtında selası peşin peşin okunan bir milletiz. Su uyur, düşman uyumaz. Düşmanımız da hiç eksik olmayacak bu coğrafyada.”

Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği söyleşide okurları ve izleyenleriyle buluşan Gazeteci-Yazar Turgay Güler, 28 Şubat ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut ve çok sayıda dinleyici katıldı.

“DÜNYA PATRONLAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR”

Türkiye’de algı operasyonun 1950’den itibaren bazı çevreler tarafından profesyonelce yapıldığını söyleyen Güler, “Dünya bir avuç patron tarafından yönetilir. Küresel sistem içinde küresel güçler en tepededir. Dünyayı bunlar yönetirler. Bunlar Anglosakson ve siyonisttir. Bu patronlar kendilerini dünyanın tanrısı olarak görürler. Dünya üzerindeki ülkeleri sistemin şubesi olarak görürler. Bu şubeleri kendileri yönetmek isterler. Türkiye şubesinin başına kendilerine hizmet edecek bir yönetici atadılar bugünlere kadar. Bu yöneticiler size, inançlarınıza, örfünüze, adetinize savaş açtı. Yetmedi ekonomik krizlerle boğdu, sürekli iç çatışma çıkardı. Günün birinde bu yönetim bize zulmediyor dedik, kendi içimizden birini bulalım o bizi yönetsin dedik. Birini bulup yönetici olarak başa getirdik. Sistemin patronu sizin oylarınızla gelen o yöneticiyi çağırdı. Sakın ola seni şube çalışanları seçti diye artistlik yapma, benim çıkarlarıma hizmet et dedi. Sizden olan yönetici onun tehdidine kulak asmadı. Patron onu sallandırdı. Kimdi o? Adnan Menderes! Sonra yine derlenip toparlanıp bizden birini getirdik patron onu da uyardı senden öncekini astık dedi. Dinlemedi, dinlemeyince onu zehirlediler. Kimdi o? Turgut Özal! Yine kendi aranızdan birini yönetici olarak getirdiniz, onu da postmodern dedikleri bir darbe yöntemiyle alaşağı ettiler. Kimdi o? Erbakan. 28 Şubat bir darbenin adı olarak tarihe geçmiştir” diye konuştu.

“ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR”

Güler, Recep Tayyip Erdoğan’ın sistemin ve patronların karşısında dik durduğunu söyleyerek konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Yine derlendik, toparlandık bir adamı bulup getirdik. Sistemin patronu onu da çağırdı. Senden öncekini astık, zehirledik dedi. Bizimki de dedi ki ‘hasta etmeyin adamı.’ Ama o gün bugündür onunla uğraşıyorlar. Bana hiçbir lider gösteremezsiniz ki Sayın Cumhurbaşkanı kadar hakarete, iftiraya, küfre maruz kalsın. Ona diyorlar ki, sen diktatörsün. Bugün de diyorlar ki başkanlık evet çıkarsa rejimin adı dikta, başkanın adı diktatör olur. Zaten siz Sayın Cumhurbaşkanına da diktatör diyorsunuz. Bunlar algı operasyonudur.”

“BİZ KEFENİ SIRTINDA, SELASI PEŞİN OKUNAN BİR MİLLETİZ”

Dik duruşu dolayısıyla Erdoğan ile uğraşıldığını ifade eden Turgay Güler, “Erdoğan, ölümü pahasına dik durdu. Onlar bundan hoşlanmıyorlar. Hala bir ümitleri olsa devirmek için ellerinden geleni yaparlar. Yöneticin senden olursa bir çuval kozu olan bir ülkeyiz. Erdoğan’ın 2023 vizyonu bu ülkenin dağılmadan 100 yılını tamamlama hedefidir. Çünkü gücümüzün farkındayız. En son FETÖ dediğimiz o alçak örgütü 15 Temmuz da gördük. O gece sela çağrıları yaptık. 1915 yılında Çanakkale’de büyük mücadele verdik. 250 bin vatan evladı şehit düştü. Öyle zamanlar oldu ki cepheye yeni takviye askerler getirilmesi gerekirdi. Anaları bu yavrucakların eline kına yaktı da gönderdi. Onlar cepheye giderken selalar okunuyordu. Biz kefeni sırtında selası peşin peşin okunan bir milletiz. Su uyur, düşman uyumaz. Düşmanımız da hiç eksik olmayacak bu coğrafyada. Biz harita üzerinde ayrıcalıklı bir yere sahibiz. Çünkü Türkiye bir köprü ve dünyanın kalbi” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Güler’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

selyus