Ana Sayfa YAŞAM 29 Haziran 2015

Türk Kızılayı’nın bağışçılarına altın madalya

Türk Kızılayı’nın yurt içi ve yurt dışı insani yardım operasyonuna bağışlarıyla destek veren, gayrimenkul bağışlarıyla binlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldüren iş adamları, sanatçılar, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve vatandaşlar Türk Kızılayı’nın “Büyük Kalpler Buluşuyor” madalya töreninde bir araya geldi. Binlerce hayırsever ve Kızılay dostunun biraraya geldiği törende aralarında THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da olduğu toplam 126 bağışçı altın madalyalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların elinden aldı.

Kurulduğu 1868 yılından bu yana bağışçılarından aldığı güç ile milyonlarca insana yardım ulaştıran, onların yaralarını saran Türk Kızılayı, bağışçılarını ödül töreninde bir araya getirdi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen madalya töreni ve iftar yemeğinin ev sahipliğini Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar ve Türk Kızılayı yöneticileri yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın onur konuğu olduğu törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri, devlet protokolü, iş adamları, sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kızılay’ın ülke geneline yayılmış olan şubelerinin başkanları katıldı. Türkiye’nin hemen her kesiminden insanı bir araya getiren madalya töreni, her yıl olduğu gibi iftar programıyla manevi bir atmosfer de oluşturdu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın konuşmasıyla başlayan programda, Kızılay’a bağışta bulunan 126 bağışçıya madalyaları verildi.

“TÜRK KIZILAYI’NIN HİLALİ ARTIK DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA UMUDUN SEMBOLÜ”

Kızılay’a, altın madalya ile ödüllendirilen hayırseverlere ve bağışçılara şükranlarını sunduğunu belirterek, 1868 yılından beri Kızılay çatısı altında hizmet veren, bu uğurda hayatını kaybedenlere rahmet dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hiç kimsenin ulaşamadığı, girmeye cesaret edemediği yerlerde Kızılayımızın bayrağının dalgalanıyor oluşu açıkçası bizleri gururlandırıyor. Pakistan’dan Somali’ye, Gazze’den Haiti’ye kadar dünyanın her köşesinde faaliyet gösteren böyle bir kuruma sahip olmakla övünmekte haklıyız. Kızılayımız ve onu temsil eden kırmızı hilalin milletin gönlünde çok önemli bir yeri var. Bu hilal, ülkemizde yaşanan her afette, her mülteci akınında, yaşanan her önemli hadisede, mağdurların, mazlumların gölgesine sığındıkları bir güven kapısı olmuştur.” diye konuştu.

Kızılay’ın bu hilalinin artık sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında umudun sembolü olarak dalgalandığını dile getiren Erdoğan, Kızılay’ın bu mücadelesinde artık yalnız olmadığını kaydetti.

“HAYIRSEVERLERİMİZİ KIZILAYIMIZA DAHA ÇOK DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Yıl boyu devam eden yardımların yanında ramazanın manevi önemine ve bereketine uygun faaliyetlerle bu mübarek günlerin değerlendirildiğine dikkati çeken Erdoğan, “Dünyanın pek çok bölgesinde çeşitli sebeplerle mağdur duruma düşmüş milyonlarca insan bulunuyor. Kızılay’ın yardım için uzatılan ellerden mümkün olan en çoğunu tutabilmesi, hayırseverlerin kendisine sağlayacağı destekle orantılıdır. Bugün Kızılay’a bağışta bulunan hayırseverlerimizin bir kısmıyla birlikteyiz ama Kızılay’ın tutması gereken daha çok el, dokunması gereken daha çok hayat var. Keşke imkan olsa da dünyadaki tüm garipleri, tüm mazlumları kucaklayabilsek. Herkesi değilse bile mümkün olan en fazla sayıda insana ulaşarak, görevimizi yerine getirmenin çabası içinde olmalıyız. Bunun için hayırseverlerimizi Kızılayımıza daha çok destek olmaya davet ediyorum. Unutmayın, veren el, alan elden üstündür. Bu anlayışla Kızılayımızın yanında çok daha güçlü şekilde durmalıyız. Cömert, verene değil verdiğine sevinene denir. Böyle güzel bir söz var. Buradaki hayırseverlerimizin de verdikleri için sevinenlerden olduklarına inanıyorum. Biz, paylaşmanın bereketine inanan, kilerindeki son ekmeğe kadar misafiriyle, ihtiyaç sahipleriyle bölüşme kültürüne sahip bir milletiz. Sonuna kadar bu şekilde davranacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu mübarek günlerin, bölgede çatışmaların, ölümlerin, zulümlerin sona erdirilmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyor, yardımlarıyla Kızılay’a destek olan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.

“BÜTÜN YARDIMLARIMIZI BU GÜZEL KALPLİ İNSANLAR SAYESİNDE YAPIYORUZ”

Türk Kızılayı’nın yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü insani yardım operasyonlarından bahsederek, konuya ilişkin rakamları sıralayan Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, “Bütün yardım faaliyetlerimizi burada gördüğünüz ve buraya sığamayacak kadar çok olan güzel kalpli insanlar sayesinde yapıyoruz. Hepsinin ortak paydası iyi insan olmalarıdır. Biz bu iyilik yolculuğunda, bu iyi insanlarla birlikte yürüyoruz. Kimi malını, kimi kanını, kimi parasını bağışlıyor. İşte bu iyi yürekli insanlar sadece ve sadece kanının, parasının, malının bir gün adını bile bilmediği bir ihtiyaç sahibi için cana, bir tas çorbaya, sıcak bir battaniyeye dönüşeceğini bilmenin huzuru ve mutluluğuyla yetiniyorlar. Huzurlarınızda bir kez daha bu iyi yürekli insanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Onursal başkanı ve hamisi olduğunuz Türk Kızılayı sizlerin gayretleriyle,  devletimizin ve milletimizin bize verdiği her türlü emaneti kutsal bilerek amacı doğrultusunda değerlendirecektir. Türk Kızılayı, artan gücüyle dünya coğrafyasının her yerinde ayyıldızlı Türk bayrağımızın yanında kırmızı hilalini dalgalandırmaya devam edecek.” dedi.

Konuşmaların ardından madalya törenine geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bağışçılara altın madalyalarını takdim ettikten sonra ise günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Tanınmış İşadamı ve Kızılay Şube Başkanı Ahmet Koyunoğlu, Turk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Akar ile hasbial etme fırsatı buldu..

Etiketler:
selyus