Ana Sayfa YAŞAM 19 Aralık 2018

Tuzla Belediyesi’nden korunmaya muhtaç çocuklar yararına kermes

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Yerli Malı Haftası Kermesi düzenledi. Kermesten elde edilen gelir ve hazırlanan kumbarada toplanan bağışlar Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’ne bağışlanarak korunmaya muhtaç çocuklar yararına sosyal sorumluluk projesine katkı sağlandı. 

Tuzla Belediyesi Orhanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen kermes, Orhanlı Anne Çocuk Eğitim Merkezi minik kursiyerlerinin hazırladığı 7 Bölge Halk Oyunları gösterisi ile başladı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi anne kursiyerler Sema Güven, Emir Yusuf Güven ve Medine Kalanç’ın şiir dinletisi dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ürettiği ürünler kermeste satışa sunuldu. Kermesten elde edilen gelir ve hazırlanan kumbarada toplanan bağışlar, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı tarafından Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’ne verildi. Kermesin ardından düğün salonunda kadınlara yönelik eğlence, gösteri salonunda da çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendi.

TASARRUF EVDE ANNEYLE BAŞLIYOR

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı kermeste yaptığı konuşmada yerli ve milli ürün tüketimi çağrısında bulundu. Tüketimde tasarrufun önemini vurgulayan ve bu konuda en önemli sorumluluğu annelerin taşıdığını belirten Bacacı, “Ailemizde tutumlu, yatırımlı, kazançlı olmayı öncelikle evin mutfağında olan hanımlar bilir. Her daim tasarrufu bilen anneler olarak çocuklarımızı da tasarruflu olmaları, yerli ve milli ürünleri tercih etmeleri konusunda eğitelim. Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı önderliğinde eğitim hizmetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Bilinçli anneler, nitelikli ve donanımlı bir nesil yetiştirmek için tüm sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezlerini tercih ederek bu güzel birliktelikleri oluşturan tüm annelerimize ve evlatlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

selyus