Ana Sayfa YAŞAM 11 Mart 2016

UHİM ile Petrol-İş küresel terörü masaya yatırdı

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) ile PETROL-İŞ Sendikası, UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral’ın moderatörlüğünde ‘Küresel Terör Konulu Yayınlar Tanıtım Toplantısı’ düzenlendiler. Petrol –İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar ile UHİM Genel Başkanı Ayhan Küçük sendikal hareket ve küresel emek sömürüsü ile küresel terör üzerine açıklamalar yaptılar. 

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) ile PETROL-İŞ Sendikası tarafından ortaklaşa ‘Küresel Terör Konulu Yayınlar Tanıtım Toplantısı’ düzenlendi. UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral’in moderatörlüğünde PETROL-İŞ Sendikası Genel Merkezi’nde düzenlenen toplada Petrol –İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar “Sendikal Hareket ve Küresel Emek Sömürüsü” üzerine, UHİM Genel Başkanı Ayhan Küçük ise Küresel Terör Konularıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundular.

“UHİM, FARKINDALIK ÇALIŞMASI YAPAN BİR KURULUŞTUR”

Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ile gazetecilerinde hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral, “Bugün burada toplanma amacımız: aynı zamanda Sivil Toplum Kuruluşu, Sivil Toplum Fikri Kuruluşu Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi ile bir emek örgütü olan Petrol-İş Sendikası’nın dayanışma içerisinde olduğunu, temel insani ve vijdanı konularda birlikte hareket edebildiğimizin bir ifadesidir. Biz, Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) olarak bir fikri kuruluşuz. Genel olarak yaptığımız tanıtım ile beraber aslında sona zamanlarda öne çıkan bazı ana konuların başlıklarının altını çizmektir. Uluslararası ve ulusal hak ihlallerini takip edip, yerinde gözlemleyip, raporlayıp bunu kamuoyuyla ve ilgili karar mercileriyle paylaşmak suretiyle bir farkındalık çalışması yürüten bir kuruluşuz. Bu bağlamda özellikle son zamanlarda bizimde içinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan, artık kaldırılması, sürdürülmesi mümkün olmayacak hak ihlallerinin olduğu bir dönemde bizim bu çalışmalarımızın daha da önem kazandığını bir kez daha fark ettik. Bu anlamda hem toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve bazı konuların altını çizmek suretiyle toplumda bir hassasiyetin, bir farkındalığın oluşmasını sağlamak, hem de uluslararası kurum ve kuruluşları bazı konularda uyarmak, artık sürmekte olan trajedilerin nasıl son bulabileceği ile ilgili onları tahrik etmek ve onları harekete geçirmek gibi bir amacımız var” diye konuştu.

   

“BU İSTATİSTİKLERE BAKINCA, ACIMASIZ KAPİTALİZMİN İNSANLARI MUTLU ETMEDİĞİ ÇOK AÇIK”

Sendikal hareket ve küresel emek sömürüsü üzerine bir konuşma yapan Petrol –İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar “Bugün burada sizlere dünya ve Türkiye’de resmi verilerle istatistiklerden bahsetmek istiyorum. Dünyanın 327 milyonu çalıştığı halde yoksul, günlük geliri 2 doların altında, dünyanın 967 milyonunun, 2 dolarla 5 dolar arasında geliri var. Dünyanın en zengin yüzde 1’inin, geri kalan yüzde 99’dan fazla serveti var. Birleşmiş Milletleri’ne göre gelir dağılımı en kötü olan ülkelerin ilk dördü Meksika, Türkiye, Amerika ve İsrail. Uluslararası istatistiklere göre, dünyada işsizlik rakamları 197 milyon. Her an işsiz kalabilecek nüfus 1,5 milyar. Bu istatistiklere bakınca, acımasız kapitalizmin insanları mutlu etmediği çok açık” şeklinde konuştu.

“BAŞKAN KÜÇÜK, ULUSLARARASI TERÖR VE TERÖRİSTİ TANIMLADI”

Küresel Terör Konularıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan UHİM Genel Başkanı Ayhan Küçük, “Teröristler, uyguladıkları çıkar odaklı politikalarla tüm dünyayı kana bulayanlardır; kendi ülkelerinin iç meselelerinde son derece demokratik tavırlar sergilerken, müdahil olduğu coğrafyaların meselelerinde şahinleşenlerdir; insanları önce mülteci konumuna düşüren, sonra da onları açık denizlerde ölüme terk edenlerdir; mülteci kamplarında insan ve organ ticaretini koordine edenlerdir; ülkesinde yaşayan yabancı kökenlileri hayatın her alanında ayrımcılığa tabi tutanlardır; uluslararası kuruluşlar aracılığıyla dünya siyasetini kontrol edenlerdir. Küresel sistem, dünya üzerindeki varlığını sürdürebilmek için kendi çıkarları doğrultusunda oldukça muğlak ve subjektif bir terör/terörist tanımı yapmakta ve kendi çıkarları gerektiğinde istediği şahıs, kurum ya da devleti bu tanımın içine sokabilmektedir” dedi

Konuşmasına devam eden Başkan Küçük,

“Buna göre terör ve terörist;

Etnik ve mezhepsel farklılıkları körükleyerek iç savaşlara yol açanlardır!

Silah fabrikaları iş yapsın diye yeni işgal ve savaşlar peşinde koşanlardır!

Uyguladıkları çıkar odaklı politikalarla dünyayı kana bulayanlardır!

Uluslararası hukuk mercilerini kullanarak siyasi müdahalelerini meşrulaştırmaya çalışanlardır!

İnsanları önce mülteci konumuna düşüren, sonra da onları açık denizlerde ölüme terk edenlerdir!

Mülteci kamplarında insan ve organ ticaretini koordine edenlerdir!

Finans ve kredi derecelendirme kuruluşları aracılığıyla ekonomileri sömürenlerdir!

Uluslararası kuruluşlar aracılığıyla dünya siyasetini kontrol edenlerdir!

Kâr hırsıyla, aşırı tüketimi teşvik edenlerdir!

Kültür, sanat organlarıyla hukuk dışı politikalarını şirin göstermeye çalışanlardır!

Hollywood, Oscar, Nobel gibi uluslararası organizasyonlarla işgalleri meşrulaştıranlardır!

Popüler kültür yoluyla ahlaki yozlaşmayı besleyenlerdir!

İlaç endüstrisi üzerinden salgın hastalıklar üreterek milyarlarca dolarlık vurgunlar yapanlardır!

Nükleer, kimyevi ve elektronik atıkları için, Afrika’yı bir atık deposu olarak kullananlardır!”  

selyus