Ana Sayfa YAŞAM 10 Mart 2016

Mazlum Coğrafyanın Kadınları Sultanbeyli’de

Sultanbeyli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, ‘Umudun Kadınları’ isimli bir panel gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sultanbeyli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Suriye, Filistin, Mısır, Bosna Hersek’ten kadın aktivistlerin katılımıyla tüm kadınların sorunları panelle ele alındı. Programa AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi Gülten Terzi, AK Parti Sultanbeyli İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Koç, Sultanbeyli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gönül Çolak ve Sultanbeyli kadınlar katıldı.  

Programın açılış konuşmasını yapan Sultanbeyli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gönül Çolak, kadınların yaşadığı sorunlardan bahsetti ve kadının toplumdaki yerine değindi. Panele konuşmacı olarak katılan isimlerden biri olan Yönetmen Tülay Gökçimen de yaptığı konuşmada, “Bugün dünyanın farklı coğrafyalarından kadınları bir araya getirerek ‘Umudun Kadınlar’ı programını gerçekleştiriyoruz. Programımızda Mısır’ın, Filistin’in, Bosna’nın, Suriye’nin direnişçi kadınları var. Onlar bugün kendi yaşadıkları coğrafyalardaki sıkıntılarını anlatacaklar. Ama sadece sıkıntılarını anlatmakla kalmayacaklar. Bugün burada gelecek adına çözümleri de konuşacağız” şeklinde konuştu.

Suriyeli kadın aktivist İman Bedir ise, “Suriye’de kadın olmak çok zor bir şey. Kadın ne demek? Kadın anne, kardeş, abla, kız kardeş demek. Anneler Suriye’de çok zor durumda. Hiçbir hakları yok. Her türlü zulüm var. Kadınlar tecavüze uğruyor” ifadelerini kullandı.

selyus