Ana Sayfa YAŞAM 29 Mart 2015

Uluslararası Vuslat Derneği Köşkte

Türkiye ve Avrupa Ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden, aynı gaye ve manevi değerler etrafında fikir ve gönül birliği olan insanlardan oluşan Uluslararası Vuslat Derneği’ni temsil eden bir heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından köşkte kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun görüşme trafiği arasında gerçekleşen dernek temsilcilerini kabulünde, gün içerisinde yaptığı görüşmeler hakkında kısa bazı malumatlar verdikten sonra, Uluslararası Vuslat Platformu’nun çalışmaları konusunda bilgi aldı ve bundan sonrası için bazı tavsiyelerde bulundu..

Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın’ın da hazır bulunduğu kabulde, Uluslarası Vuslat Derneği’ni temsil eden heyette; Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı yüksek mimar Hamza Cebeci, İstişare Kurulu Başkanı Bekir Cansu, başkan yardımcıları Hasan Şahin, Muhammed Sarı, Mehmet Ayhan Ömeroğlu, Genel Sekreter Ahmet Malatyalı, yönetim kurulu üyeleri Ferhat Oral, Ali Coşkun. Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, Türkiye Adalet Akademisi eski Başkanı Kamil Acar, gazeteci yazar Arif Altunbaş, UVD üyeleri Umut Ekşi, Abdülkadir Cebecioğlu, Sadettin Kılıç, İbrahim Halil Çelik, Derya Yanık, Ravza Kavakcı Kan, Fuat Kulaçoğlu, Ümit Ünal, Prof. Dr. İlhan Kocaaslan, işadamları Şaban Demircan, Şener Sancar, Ahmet Güngen, Fevzi Akalın ve milletvekili Eyüp Fatsa’nın yanı sıra, Uluslararası Vuslat Derneği gençlerinden oluşan 12 kişilik bir ekip bulunuyordu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeni Türkiye’nin inşasında büyük görevler üstlenmeleri gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanımız, demokrasinin gelişiminin ancak Sivil Toplum Kuruluşlarının etkili çalışmalarının artmasıyla sağlanacağını belirtti.

STK’LAR YENİ ÜRKİYE İÇİN ÖNMELİ

Uluslararası Vuslat Platformu’nun bir sivil toplum kuruluşu olma görevini en iyi şekilde üstlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanlık Sistemi’nin Yeni Türkiye açısından önemine dikkat çekerek, Platformun 1,2,3 Mayıs’ta Abant’ta gerçekleştireceği bu seneki sempozyumda, Başkanlık Sisteminin değerlendirilip, tartışılmasını önerdi.

Yaklaşık 2 saat süren kabulün sonunda, ekibe gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Başkan Hamza Cebeci, artık gelenekselleşen ve bu yıl 1, 2, 3 Mayıs’ta Taksim İnternational Abant Palas Otel’de yapılacak sempozyumun Onur Konuğu olması talebini iletti.

 

 

Etiketler:
selyus