Ana Sayfa YAŞAM 17 Temmuz 2017

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı doldu taştı

Ümraniyeliler, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı münasebetiyle belediyenin düzenlediği etkinliklerde bir araya geldi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın da katıldığı etkinlikler ve nöbetin son gününde Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı doldu taştı.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin son günü programına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an tilaveti, Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ve 15 Temmuz belgesel gösterimi, Ümraniye Belediyesi personeli tarafından yapılan ve 15 Temmuz Marşı’nın işaret diliyle anlatıldığı videonun gösterimi ile başlayan program; Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmasıyla devam etti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda yaptığı konuşmada Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı’nın kuruluş sürecinden bahsetti.  15 Temmuz’u ve şehitleri asla unutturmayacaklarını dile getirerek bir önceki akşam Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleşen Millî Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’nde bahsederek “İstanbul’daki muazzam kalabalık ile dünyaya hainleri unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı, Türkiye’nin bağrına hançer saplatmayacağımızı gösterdik.  15 Temmuz hain darbe girişimine engel olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Başkan Hasan Can, şehitlere rahmet,  gazilere şifalar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program, Sanatçı Eşref Ziya Terzi’nin dinletisiyle son buldu.

Program esnasında 24 TV, Akit TV, TGRT Haber ve TVNET kanalları alandan canlı yayın yaptı ve Başkan Hasan Can, kanallara belediyenin 15 Temmuz’un 1. Yılı için gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

selyus